Guerra Freda

Páginas: 8 (1944 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014

ÍNDEX


Introducció 2

Antecedents i preliminars abans de la Guerra 2

Derrota dels Estats Units 3
Exèrcit vietnamita 3
Errors politics 4
Mala propaganda imoviments en contra de la guerra 5

Conclusions 6














Introducció
Aquest treball pretén respondre, comparant dos autors, una de les 3 qüestions plantejades: Perquè els Estats Units no van guanyar la guerra del Vietnam?
El treball es desenvoluparà mitjançant la lectura deLa Guerra Fría, de Robert J. McMahon, i Por el bien del Imperio¸de Josep Fontana, centrant-me, especialment, en la Guerra del Vietnam la seva conclusió i els motius de la derrota dels Estats Units.
Antecedents i preliminars abans de la Guerra
Per entendre el primer error dels Estats Units, i per tant l’inici de una guerra que ja es presentava dificultosa més enllà dels posteriors errorscomesos, cal situar-nos dins d’un breu context:
L a guerra del Vietnam, va ser el camp de batalla més important dintre de la guerra d’Indoxina. Els antecedents d’aquesta guerra, tenen origen en la Segona Guerra Mundial on Japó expulsa els francesos per obtenir el control de la Península, però els francesos no es donaren per vençuts i un cop acabada la guerra intentaran recuperar el control colonial,finalment, sense èxit. En conseqüència en la Conferència de Ginebra s’acordava dividir el país en dos territoris: Vietnam del Sud i Vietnam del Nord, i acordant unes eleccions democràtiques el 1956 que no es van arribar a celebrar.
A la Guerra d’Indoxina enfrontava principalment als comunistes del Viet Minh contra els colonialistes francesos. Aquesta guerra però va anar molt més enllà, varesultar ser la confrontació dels Estats Units com a ferm defensor del capitalisme ajudant a l’exèrcit francès posicionat al Vietnam del Sud , fins al punt que acabaria col·laborant-hi en un 80% dels costos totals de la Guerra, contra Rússia i China partidaris del comunisme i contribuint armamentísitcament amb el Vietnam del Nord.
Segurament el fet més important que va portar a aquesta confrontaciód’ideals just en aquest territori s’hauria pogut evitar si els Estats Units haguessin respectat els principis d’autodeterminació exposats a la Carta del Atlàntic, als quals pretenia acollir-se Ho Chi Min, el cap visible del nacionalisme vietnamita i que havia expressat públicament la seva voluntat de neutralisme en els dos territoris del Vietnam, però que va rebre resposta negativa per part delsEUA, on com diu Fontana al llibre : , fet que reflecteix segurament en gran part el perquè els Estats Units van optar per posar-se al costat dels francesos, sense ser conscients que havien demanat abans ajuda als Estats Units que als governs comunistes, i així començant els problemes per a ells, ja que segurament si haguessin atès a la petició de Ho Chi Minh no tant sols haurien evitat una de lesguerres més cruentes i que més mals de cap els portaria al llarg de la seva història, sinó que podrien haver obtingut un fort aliat contra els comunistes i els seus intents expansionistes.
Derrota dels Estats Units
Exèrcit vietnamita:

Quan va començar la guerra, segurament el govern dels Estats Units no s’esperava la mena de guerra que tenien al davant i contra quina mena d’exèrcit anaven alluitar. Va resultar que la diferència entre qualsevol altre guerra guanyada per els EUA i aquesta es basava en dos fets molt importants, amb els quals no s’havien trobat mai fins a aquell moment.
El primer fet va ser enfrontar-se contra un exèrcit regular que estava envaint el país, a més de contra guerrillers. L'EVN emprava principalment tàctiques guerrilleres, i el seu entrenament estava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra Freda
  • Guerra Freda
  • LA GUERRA FREDA
  • Guerra Freda
  • La guerra freda
  • guerra freda
  • La guerra freda
  • guerra freda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS