Habilitats socials

Páginas: 3 (662 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2010
“En molts casos les conductes agressives no deixen de ser crides d'ajuda per poder aprendre a expressar correctament les emocions”

Certament, una conducta agressiva prové de inseguretatspersonals. De vegades trobem persones que no saben o no poden gestionar correctament les seves emocions i les expressen de forma extrema i distorsionada. Aquest es el cas de l' actitud agressiva que moltscops és utilitzada com a barrera davant de la impossibilitat d'expressar determinades emocions. Aquests comportaments, negatius, són els que donen resposta a situacions i sentiments de desacord, malestar, empipament o còlera de les persones que les realitzen.
Podem dir que ens trobem davant d'una conducta funcional, ja que li permet canviar o sortir d'una situació que, per alguna raó, lidesagrada.

El que no podem obviar és que la persona que desenvolupa un comportament agressiu es possible que amagui un determinat conflicte intern que dificulti les relacions amb l'entorn i per tantla forma de respondre a aquest.

Com conductes agressives que amaguin una crida de atenció o ajuda, trobem el següent exemple:
Una persona que ha patit la mort d'un familiar molt proper i es trobaque no sap com canalitzar el dolor. Des de llavors en moments concrets, sense causa aparent, manifesta actituds agressives, cridar, donar cops, etc.

Aquests fets ens fan veure clarament que lapersona necessita ajuda perquè no té les eines ni estratègies necessàries per relacionar-se amb els codis socials establerts de comunicació. Aquestes conductes desadaptatives, com a tota conducta,són apreses i es poden treballar per millorar-les i canviar-les.

I

“No és cert que els esdeveniments siguin els causants del comportament agressiu. Són les interpretacions i els pensamentsdistorsionats els que el produeixen”

Hi ha moltes maneres de comportar-se davant una situació, depèn de la actitud de la persona que s'hi troba i de la interpretació que li dona .
No tothom té les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Importància De Les Habilitats Socials En L'Educació Infantil
  • Habilitats Socials
  • Habilitats Socials
  • Habilitats socials
  • Programa Habilitats Socials I Comunicació 2014 2015
  • rol playing habilitats socials
  • Dinamiques de habilitats socials
  • pupurri habilitats socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS