henry ford

Páginas: 4 (903 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
Henry Ford

Henry Ford va néixer a Dearborn (Michigan) el 30 de juliol de 1863. Era un empresari nord-americà, que després d’haver rebut només una educació elemental, es va formar com a tècnicmaquinista a la indústria de Detroit. És considerat com el creador de la classe mitjana dins la societat nord-americana i pare de les cadenes de producció modernes, utilitzades per a la producció enmassa d’automòbils.
Ford es va començar a interessar per els automòbils des del seu inici, aproximadament l’any 1885. Va ser el fundador de Ford Motor Company i va començar a construir els seus propispropòsits.
La introducció del Ford Z en el mercat automobilístic va suposar una revolució en el transport i en la indústria dels Estats Units. Com a únic propietari de la companyia Ford, es convertíen una de les persones conegudes més riques del món.

Fordisme

La clau de l’èxit de Ford, residia en el seu procediment per reduir els costos de fabricació: la producció en sèrie, o bé, fordisme.Aquest mètode va ser inspirat en el mode de treball dels matadors de Detroit, consistia en instal·lar una cadena de muntatge a base de cadenes de transmissió i guies de desplaçament que anavendesplaçant automàticament el xassís de l’automòbil fins els llocs on successius grups de operaris realitzaven en ell las feines encomanades, fins que el cotxe estigués completament acabat. El sistema depeses intercanviables, feia que la producció sigues més barata igual que les reparacions per la via de la estandardització del producte.
Aquest sistema el va desenvolupar entre finals de la dècada dels30 i principis dels 70. Portava aparellada la utilització de maquinària especialitzada i un nombre elevat de treballadors en plantilla, amb salaris elevats. Encara que Ford tenia una educació bastantpobre, tenia una visió global, amb el consumisme com a clau de la pau. El seu compromís amb la reducció de costos aconseguí una gran quantitat d'invents tècnics i de negoci, incloent un sistema...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Henry ford
  • Henry ford
  • HENRY FORD
  • Henry Ford
  • HENRY FORD
  • Henry ford
  • HENRY FORD
  • Henry ford

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS