Hig I Pac Solucion

Páginas: 10 (2342 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2012
Solucions orientatives


Prova d'avaluació continuada 4.
AVALUACIÓ DELS RISCOS RELACIONATS AMB L’EXPOSICIÓ
A RADIACIONS ELECTROMAGNÈTIQUES

Primera part:

1. (( V / ( F) La taxa d’absorció específica d’energia (SAR) és una restricció bàsica fisiològica que es defineix com l’energia que es absorbida per unitat de massa de teixit corporal i que es mesura en vats per kilogram. Aquestamagnitud física és directament mesurable en l’ambient.

FALSA: La SAR no és una magnitud directament mesurable en l’ambient. Ho serien la densitat de flux magnètic, la corrent de contacte, la intensitat de camp elèctric i la de camp magnètic i la densitat de potència.

2. (( V / ( F) L’energia d’una ona electromagnètica és inversament proporcional a la seva longitud d’ona. I per tant,l’infraroig té més energia que les ones de radiofreqüència a igualtat d’intensitat.

VERDADERA: En efecte, l’energia W d’una ona electromagnètica es calcula com el producte de la constant de Plank i la freqüència de l’ona (W=h·f). I la freqüència és inversament proporcional a la longitud d’ona (λ=v/f). Per tant, W i λ són inversament proporcionals. Quan disminueix la longitud d’ona, augmenta l’energia.Les IR, que comprèn longituds d’ona de 780 nm a 1 mm, són més energètiques que les ones RF, que comprenen valors de λ entre 10 km a 1 m.

3. (( V / ( F) La Directiva 2004/40/CE sobre les disposicions mínimes de seguretat i salut relatives a l’exposició dels treballadors als riscos derivats dels agents químics (camps electromagnètics) fa referència als riscos deguts als efectes biològicsd’hipertèrmia, cremades o cataractes.

VERDADERA: L’art. 1.2 de la directiva estableix que la mateixa directiva fa referència als riscos per a la salut i la seguretat deguts als efectes negatius a curt termini, com ara els indicats, causats per la circulació de corrents induïdes o per l’absorció d’energia. A l’art. 1.3 ressenya expressament que no aborda possibles efectes a llarg termini.

4.(( V / ( F) El valor que dóna lloc a una acció de la intensitat de camp magnètic d’una ona electromagnètica de 1600 kHz és 0,001 A/m.

FALSA: El valor que dóna lloc a una acció per una ona electromagnètica de 1600 kHz es 1,6/f. f és la freqüència de l’ona en les unitats que s’indica a la columna de gama de freqüències, és a dir, en aquest cas 1,6 MHz. Per tant, el valor que dóna lloc a una acció és1,6/1,6 = 1 A/m.

5. (( V / ( F) El RD 39/1997, de 17 de gener, pel qual s’aprova el Reglament sobre Serveis de Prevenció, i modificacions posteriors, estableix que les treballadores embarassades no podran realitzar activitats que suposin risc d’exposició a radiaciones no ionizantes.

FALSA: El RD 39/97 inclou les radiacions no ionitzants a l’annex VII, llista no exhaustiva d’agents, procedimentsi condicions de treball que poden influir negativament en la salut de les treballadores embarassades. No les inclou a l’annex VIII, llista no exhaustiva d’agents i condicions de treball a les quals no podrà haver risc d’exposició per part de les treballadores embarassades.

6. (( V / ( F) Els làsers es classifiquen segons el seu grau de perillositat en Classe 1, 2, 3A, 3B i 4.

FALSA: Hiha una nova classificació dels làsers que recull la norma UNE EN 60825-1/A2 que els classifica en Classe 1, 1M, 2, 2M, 3R, 3B i 4.

7. (( V / ( F) L’exposició a la radiació solar d’un treballador agrícola queda regulat dins l’àmbit d’aplicació del RD 486/2010, sobre la protecció de la salut dels treballadors davant els riscos relacionats amb l’exposició a radiacions òptiques artificials.FALSA: Aquest RD s’aplica únicament a les radiacions òptiques artificials. El Sol, principal font de radiació òptica, queda exclòs d’aquest reial decret. No obstant, els riscos derivats de l’exposició solar també han de ser avaluats dins del marc establert per la Llei 31/1995.

8. (( V / ( F) El risc per irradiació externa es produeix quan el treballador està exposat només quan la font...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Soluciones pac ficas vinculantes
  • Pac Marketing I
  • SÍLABO I PAC 2016
  • Casos De Solucion De Problemas I
  • Mercadeo I solucion
  • 11 Soluciones I
  • SOLUCION GUIA UNIDAD I
  • PAC 2 Desenv i aprenentatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS