Higiene postural

Páginas: 2 (336 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013
ENTRENAMENT AMB PESES I HIGIENE POSTURAL

L'entrenament en gimnàs té avantatges i riscos que poden millorar l'estat físic d'una persona o bé, agreujar-lo. Tot està en mans teves.
Entre elsavantatges destaca que permet desenvolupar un grup muscular específic de forma molt eficient i relativament en poc temps. Entre els riscos del gimnàs trobem que és fàcil lesionar-se si l'exercici es realitzade forma incorrecta. Per això és recomanable que els exercicis es facin sota la supervisió d'un monitor, entrenador o fisioterapeuta.

Es recomana:
1.Escalfar adequadament per evitar lesions.2.Quan es treballi un grup muscular concret, cal garantir que s'aïlla perfectament aquest múscul i que no s'està realitzant la maniobra a costa de sobrecarregar un altre.

EXERCICIS I RECOMANACIONSUn dels exercicis més potencialment perjudicial per a l'esquena són les "sentadillas" amb càrrega. Per disminuir el risc, s'ha de flexionar els genolls formant un angle de 45º. S'ha de mantenirconstantment l'esquena recta i la planta del peu en el sòl.
Les extensions -o "hiperextensiones"- són exercicis eficaços per desenvolupar la musculatura lumbar quan es fan correctament, però que podendesencadenar lesions en cas contrari. S'ha d'evitar sobrepassar 180º quan estengui l'esquena, doncs del contrari sobrecarrega la musculatura dors-lumbar i l'articulacióm facetaria. El moviment s'ha defer lentament i amb un límit concret.
L'exercici de politja després de clatell, o "lat match" és també eficaç per a muscular l'esquena dorsal i lumbar. Per fer-ho correctament, s'ha de posarl'esquena recta i baixar la barra perfectament horitzontal, evitant baixar-la més amb una mà que amb l'altra. El coll ha d'estar el menys flexionat possible.
L'exercici de rem amb suport és eficaç perdesenvolupar la musculatura de la zona dorsal. Per disminuir el risc de lesió, asseguri que el pit està bé recolzat i immòbil, que no mou l'esquena en fer-ho i que manté el coll molt lleugerament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Higiene Postural
  • Higiene postural
  • Higiene Postural
  • Higiene Postural
  • Higiene Postural
  • HIGIENE POSTURAL
  • Higiene postural
  • higiene postural

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS