HISTORIA

Páginas: 2 (298 palabras) Publicado: 22 de abril de 2013
El manifest comunista de Karl Marx i Friedrich Engels (1848)

La societat es divideix cada vegada més en dos camps enemics, en dues classes, en dues grans classes diametralmentoposades: la burgesia i el proletariat.

A mesura que creix la burgesia, és a dir el capital, es desenvolupa també el proletariat, la classe d'obrers moderns que no viuen més que acondició de trobar treball i que només el troben si el seu treball fa crèixer el capital.

Com a conseqüència de la creixent competència entre els burgesos i de les crisis comercials qued'això es deriven, els salaris són cada vegada més inestables: el perfeccionament constant i més accelerat de la màquina fa cada vegada més precària la condició de l'obrer... Els obrerscomencen a enfrontar-se amb els burgesos per la defensa dels seus salaris. Arriben fins i tot a formar associacions permanents per estar preparats davant possibles rebel·lions.

Així, eldesenvolupament de la indústria soscava, sota els peus de la burgesia, el mateix terreny sobre el qual ella ha establert el seu sistema de producció i d'apropiació... La seva fallida ila victòria del proletariat són igualment inevitables.

L'objectiu immediat dels comunistes és el mateix que el de tots els partits obrers: constitució del proletariat en classe,enderrocament de la dominació burgesa, conquesta del poder polític del proletariat.

Llegeix atentament el Text 2. Com justifiquen Marx i Engels la fallida del capitalisme?

KarlMarx i Frederich Engels justifica la fallida del capitalisme en base a la creixent competència existent entre els burgesos i el proletariat, el que fa derivar crisis comercials queafecta a la inestabilitat dels salaris dels obrers i porten a aquests a la creació d'associacions per tal d'estar preparats contra les rebel·lions possibles que poguessin derivar-se.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS