Historia

Páginas: 4 (976 palabras) Publicado: 12 de abril de 2012
p.209 Activitats (de baix a la dreta) 1, 2, 3, 4, 5
i p.231 (a baix a la dreta) 2, 3, 7 i 8

La fil·loxera a Catalunya (196)
Els problemes de l’agricultura (198)
La intervenció de l’Estat (202)Explica les principals mestures interventores de l’Estat i els objectius que perseguien. Valora’n les conseqüències
Les mesures que es van establir foren la concessió d’ajudes com exempcionsfiscals, subsidis i comades directes de l’Administració i un augment del proteccionisme amb l’aplicació de lleis aranzelàries. L’objectiu que perseguia l’Estat era estimular la inversió privada enindustries tecnològicament més avançades i evitar la competència exterior.
Una de les conseqüències que tingué la intervenció de l’Estat va ser la modernització del teixit industrial espanyol (encara que esva mantenir una industria amb una productivitat baixa i poc competitiva amb l’exterior). També es va fomentar l’avanç tecnològic, es va ajudar al mercat interior, es van millorar les infraestructuresde transport i es van promoure nous sectors industrials

Conseqüències de la crisis del 29 (204)
Analitza les conseqüències de la depreciació de la pesseta per al comerç exterior
Al 1929 es vadesenvolupar la major crisis econòmica del capitalisme de tota l’historia. Les causes de l’enfonsament de la borsa de Nova York radicaven en la excessiva confiança generada per la prosperitat d’anysanteriors. Moltes empreses havien dedicat els seus beneficis a la compra d’accions de quals pujaven contínuament de preu fins al punt que els inversos les compraven amb diners prestats pels bancs. Quan laborsa va començar a descendir, els bancs van reclamar els diners dels crèdits fet que va provocar una greu baixada.
Les conseqüències es van apreciar més en el sector econòmic. El comerç mundial esva reduir, els estats van augmentar la seva intervenció en l’economia fixant els preus i es va crear un clima de desconfiança en els sistemes de pagament.
En el terreny polític la crisis va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS