Historia

Páginas: 4 (1000 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013

SINTETITZA

1. Quines noves relacions socials es van establir a partir de la revolució liberal i del procés d'industrialització?

La revolució liberal i el proces d'industrialització van ferque sorgissin unes noves relacions socials entre les classes que en aquella època convivien.
Antigament, la relació social entre els privilegiats i no privilegiats, eren ben diferents. Es tractavad’una relació de dependència la qual anava lligada al tractat de vassallatge.
Els canvis van succeir arrel de la revolució liberal i el procés d'industrialització. Aquests, comportaren una transformaciósocial entre les noves classes. Aquestes noves relacions, eren molt mes liberals ja que el proletariat no tenia la obligació de treballar pel burges i la relació que hi havia entre ells era delliure-dependència.
Amb aquestes afirmacions, podríem arribar a entendre que la societat d’aquell moment, es basava en els diners.

2. Quin paper tenia la noblesa en la nova societat? I la burgesia? Quinaera la situació de les classes populars? Quines particularitats presentava la societat catalana?

En la societat del segle XIX, la noblesa no tan sols no va perdre poder econòmic sinó que el vaincrementar: convertits en propietaris capitalistes, els nobles terratinents van conservar bona part de les terres i fins i tot en van obtenir d’altres provinents de la desamortització, i van acaparar lamajor part de les rendes agràries.
En la segona meitat del XIX, mentre continuava vigent la influència de la classe nobiliària, es va produir l’ascens econòmic i social de la burgesia, la qual es vaenriquir a partir de les activitats comercials i industrials i va voler adquirir més poder a través de la compra o la concessió de títols nobiliaris.
D’altra banda, entre les classes urbanespopulars va sorgir el proletariat, nou grup social utilitzat com a mà d’obra en la indústria, el qual patia l’explotació laboral i salarial per part de les noves classes dirigents (la burgesia).
Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS