historia

Páginas: 4 (765 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014

COMENTARI OPTATIU
UNITAT 5: LA GUERRA CIVIL













Pregunta 1

a) Descriviu el tipus de font i digueu de què tracta.
[0,75 punts]

Se’ns presenta una font no textualrepresentada com un mapa històric que tracta sobre les diferents zones on predominen els varis bàndols, rebels o republicans. Ha estat extreta de Víctor Hurtado, Cristina Gatell i Felipe Molinero. Atleshistòric de Catalunya. Barcelona: Vicens Vives 1998, p. 114.

b) Digueu quin és el context històric de les dades que proporciona la font.
[0,75 punts]

La font es situa l’any 1936. Durant laGuerra Civil española dels anys 1936 al 1939 i concretament als inicis d’aquesta Guerra.

c) A partir de la font, descriviu breument l’eixamplament de la «zona nacional» al llarg de la guerra.
[1 punt]El front popular va sortir de diferents llocs, pel sud va començar des de Sevilla per els voltants de Andalusia i Extremadura. Des de Caceres es va apropar a Madrid. En tota la part Nord vahaver-hi moviment nacional i també atacs a Catalunya.






Pregunta 2

Contesteu UNA de les dues qüestions:
b) Expliqueu l’evolució militar de la Guerra Civil.

El primer objectiu dels rebels vaser Madrid, el pla era fer una pinça, el general Mola baixaria del nord per entrar pels barris del Nord de Madrid i Guadalajara i Franco atacaria pel sud, aquest va anar pujant i conquistantExtremadura fins arribar a Madrid. El front nord es va activar per ocupar Irun i San Sebastian. L’objectiu d’aconseguir Madrid no es va aconseguir. Però en aquell moment ja controlaven la frontera ambPortugal. El front de l’est queda en un bloqueig. Aquesta fase s’acaba amb la batalla del Jarama que va ser una ofensiva rebel per aconseguir Madrid.

El segon objectiu va ser al gener de 1937 fins alnovembre de 1938. Davant la resistència de Madrid hi va haver un canvi, volien liquidar el front nord per els seus recursos de mineria i industries. Seguidament van ampliar el front sud ocupant Màlaga i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS