Historia

Páginas: 12 (2760 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
El sistema social y polític es el feudalisme el regiment feudal significa el domini de la noblesa amb perjudici del poder reial .
Es vasa en una divisió social formada por la noblesa, el clero i el campesinado. Des de el punt de vista cultural destaca el protagonisme de l ´església associada a los moviments romànic i gòtic. A partir del segle XII mes o menys el mon feudal queda de baseagrària essencialment per força en benefici de les activitats urbanes de caràcter comercial industrial.
el període medieval canviarem d´una societat teocèntrica que gira al voltant de déu a una antropocèntrica que te com protagonista l´home i relacionat com el renaixement.
Edat Antiga .
L´etapa de l´historia antiga finalitza al segle V després de Jesucrist i se iniciarà l´ època del´historia antiga comença al voltant del 4000 ac associat a un fenomen conegut com la revolució urbana i que va fer la culminació d´un període anterior denominat neolític . a partir de la revolució urbana tenim el domini d’Egipte i mesopotanea en primer lloc i desprès de Grècia i Roma respectivament.
L´antic regim.
Etapa de l´historia que va associada durant el segle XVI, XVIII associada a la edatmoderna.
L´EUROPA DE L´ANTIC REGIM .
UNA ECONOMIA AGRICOLA I SENYORIAL . el manteniment del sistema feudal.
L ´economia agrària. Esta etapa presentà un domini social de la noblesa que te com fondo de riquesa principal l'agricultura.
associada amb la noblesa tenim l'església que també és gran propietària agrària.
la propietat eclesiàstica o nobiliària estava vinculada, aquestes propietatssignificava que no es podien posar a la venda.
el propietari feudal, sol tenir un control directe sobre part de la seva propietat i és el que es denomina reserva senyorial però a part de la reserva senyorial la propietat té també unes terres cedides a camperols que les treballen a canvi de lliurar part de la collites al propietari.
els propietaris a part d'obtenir aquesta part de recollida rebienuna altra compensació econòmica per part dels camperols que es veien obligats fer aquesta compensació. aquestes obligacions per compensar al senyor poden ser de caràcter econòmic però si no prestacions personals.
al marge d'aquestes situacions que beneficiaven al propietari aquest també tènia altres poders concretament el que denominem senyoria jurisdiccional significa que pot exercir justíciaen el seu àmbit

l'estructura de la propietat i els drets senyorials 1.1 i 1.2
la població i les activitats industrial i comercial agràries .1.3 i
1.7


la població durant l'antic règim i especialment al segle XVII té unes característiques molt determinades en taxes de moralització molt altes.
és especialment important la mortalitat infantil paral•lelament a aquesta elevada mortalitattenim alta taxes de natalitat que serveixen per compensar l'excessiva mortalitat.

les causes de la mortalitat són:
les guerres les malalties i també la insuficiència d'aliments
aquestes causes poden actuar aïlladament o interaccionar-se entre elles.

quan totes aquestes causes actuen conjuntament parlem de mortalitat catastròfica com a conseqüències d'aquesta situació demogràfica es dóna unestancament en el creixement de la població.

pel que fa la indústria durant l'antic règim al segle XVI al XVIII tenim fins a tres tipus d'activitat industrial.

el sistema industrial per excel•lència de l'antic règim és la indústria gremial.

els gremis són unes associacions professionals de persones d'un mateix ofici que tenien unes estructures regialquisadas que establia els rangs: mestre,oficial i aprenent tots els agremiats havien d'estar concentrat en un mateix carrer.

els aprenents anaven a viure on el mestre. Treballes fins que poguessin adquirir la categoria d'oficial i els mestres dictaven les normes de caràcter tècnic que avien d'adquirir els ments oficis i entre aquestes tècniques era l'absència de diferències tècniques entre els productes. un altre element...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS