Història

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 11 de enero de 2013
PRÀCTICA I

El primer text, un fragment de l’obra Dos tractats del govern civil de John Locke correspon a una font escrita primària de caràcter sociopolític en el que l’autor explica quin és per aell el concepte de societat política, la cessió d’un cert nombre de persones a la comunitat el seu poder d’execució per a que ho faci la comunitat per a tots pensant sempre el millor per a tothom. Pertant, la monarquia absoluta no pot ser una societat política ja que la sobirania emana en una sola persona que controla el poder legislatiu i executiu.
Pel que fa al fragment extret de L’esperit deles lleis de Montesquieu, es tracta d’una font primària de caràcter social polític, Montesquieu detalla els tres tipus de poders dels estats i diferencia les diferències entre aquests tres podersseparats o si pel contrari és una sola persona qui els controla.
Tant Locke com Montesquieu defensen la separació de poder, el poder legislatiu, el poder executiu i el judicial i que si són controlatsper una sola persona, tan sols dos dels dos poders, no ens trobem en una societat civil ja que la mateixa persona seria l’encarregada de fer lleis, executar-les o jutjar si s’ha realitzat de maneracorrecta o no. Coincideixen en què si la sobirania recau en una sola persona sense tindre el consentiment del poble, en aquell territori hi ha manca de llibertat ja que el poble no pot ni decidir el quees fa ni jutjar-ho cosa que si passa en una comunitat en la que s’hagi donat la responsabilitat de governar a una persona o a un grup d’elles.
Amb el pensament que te Montesquieu en L’esperit de leslleis es pot relacionar amb ls canvis que va patir Anglaterra durant l’anomenada revolució anglesa, Montesquieu defensa la separació dels poders y la monarquia constitucional per a portar un nivellequilibrat. El rei, el monarca correspon al poder executiu, poder que s’encarrega que es compleixi el poder legislatiu que emana al parlament, la Cambra de los Lores a Anglaterra y la representació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS