Hitoria

Páginas: 2 (286 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2014
Aquest document és històric per la seua data (1795). El seu context és econòmic, és un estudi previ a la llei exposant les seues premisses, és a dir, un assaig(econòmic). L'autor és Gaspar Mechor de Jovellanos i va destinat al rei encara que ell no la va a fer, els seus succesors ho faran, ell la promulgarà, té un caràcterpùblic. En la data actual d'aquest document, són anys de crisi, i al 1795 s'està en pau. La seua motivació són les teres ja que l'agricultura era un factor molt important.El mecanisme de fixació dels agraris és l'ooferta i la demanda. L'augment demogràfic fa que puje la demnada, però a l'oferta li fa falta elasticitat, és a dir, lesterrer estàn vinculades i amortizades.
L'autor va ser un escriptor, jurista i polític ilustrat espanyol, quan Espanya estava en el seu periode de neoclasicisme. Ambels seus assaigs d'economía, política, agricultura, filosofia i hàbits, feia referència a la seua ànima reformadora del depotisme ilustrat. Amb aquest assaig, el quevol és disoldre la Mesta, apropar les finques, i que el valor de les terre esten lliures per a que el colons i els propietaris elegeixen el seu preu, tambè es voliaretindre l'amortitaciò eclesiàstica. Amb això es crearia unes condicions per a l'Estat d'un mercat de terres, un augment de la producciò i la creaciò d'un mercatnacional unificat que faria que augmentara la poblaciò i el seu nivell de vida, i aixó seria una petita ajuda per al progés de la industrialitzaciò.
Està en el bloc 2: Elreformisme borbònic i la crisi de l'Antic Régim. en el nucli següent. "El reformisme borbònic i la il.lustració en Espanya, apartat, " Els intents de reforma fiscal".
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hitoria
  • hitoria
  • hitoria
  • Hitoria
  • Hitorias
  • hitoria
  • Los Hitoriadores
  • hitoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS