Hola

Páginas: 6 (1339 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2013
Ciències per al Món Contemporani
Unitat 5: Salut i malaltia, SUPER SIZE ME.
A partir del documental Super size me, escrit, dirigit i protagonitzat per Morgan Spurlock respon a les següents preguntes:
1. Què és el que impulsa a Morgal Spurlock a dur a terme l’experiència que s’explica en el documental?
Perquè a data de 2002, uns americans van culpar a les empreses de menjar ràpid de la sevainfermetat. A NYC, van presentar els dos casos d’unes adolescents, una tenia 14 anys, mesurava 1,36 i pesava 77kg; l’altra, de 19 anys, mesurava 1,73 i pesava 122kg. front això, els jutges van dir que si els advocats de les adolescents poguessin demostrar que McDonald’s pretén que la gent consumeixi els seus productes a tots els àpats de tots els dies i que fer-ho suposaria un perill, la sevademanda tindria possibilitats de prosperar. Així doncs, vol saber si aquesta seria la via més ràpida per a convertir-se en un americà obès i si suposaria un perill.
2. Quins especialistes supervisaran el seu estat de salut? A què es dedica cadascun d’ells?
Un cardiòleg, que és metge especialitzat en el diagnòstic i tractament de les malalties del cor i els vasos sanguinis, és a dir, l'aparellcardiovascular. També es pot consultar a un cardiòleg per saber més sobre els factors de risc cardiovascular i esbrinar les mesures que poden prendre per millorar la salut cardiovascular.
Un endocrí, que és un metge especialitzat que diagnostica les malalties que afecten les glàndules. Sap com tractar les condicions que, sovint, són complexes i inclouen diversos sistemes i estructures dins del cos. Elsendocrinòlegs han estat entrenats per a diagnosticar i tractar els problemes hormonals, mitjançant la restauració de l'equilibri normal de les hormones en el seu organisme.
Metge de medicina general, que és el que es dedica a resoldre malalties que no requereixen especialitats mèdiques. Un metge que estudia medicina obté el títol de medicina general i després d'estudiar alguna de lesespecialitats mèdiques es projecta com a especialista o de CAP.
Nutricionista és tot aquell professional qualificat per interpretar i aplicar coneixements científics de nutrició a la planificació, organització, desenvolupament i direcció de programes per a la promoció de la salut i la prevenció, estudi i solució de problemes de nutrició en individus o grups.
Entrenador, que dirigirà, instruirà i entrenaràuna persona amb l'objectiu d'aconseguir alguna meta o de desenvolupar habilitats específiques.

3. Quines són les condicions (durada, alimentació, exercici físic…) en les quals es realitzarà l’experiment? Quina podria ser la hipòtesi de la seva recerca?
El seu experiment consistirà en consumir productes únicament de la cadena alimentària McDonald’s en tot els àpats i durant 30 dies consecutius.No podrà realitzar cap tipus d’exercici físic i com a màxim pot caminar 5.000 passos al dia, ja que un americà normal en fa uns 2500-3000.

4. Completa la següent taula a partir de l’evolució de diferents paràmetres relacionats amb la salut del protagonista (dades numèriques quan sigui possible, si no, quantitativament.)


Inici i evolució al llarg de l’experiment
Final
Tensió
12 i 815,9 i 15,10
Colesterol
168
233
Glucosa (SGOT)
(SGPT)
21
20
130
290
Ferro
molt bé
increment de risc
Sucre
baix
MOLT majors
Triglicèrids
43 i 87
-
Pes
84,200 kg
95,250 kg
IMC
23,28 kg/m2
26,33kg/m2
Greix corporal
11%
18%






5. Pren nota dels diferents símptomes que experimenta al llarg del documental.
Els primers símptomes són un dolor agut d’estomac i unasensació d’estar molt omplert, cosa que el condueix al vòmit.
Després sent un fort dolor al pit seguit de símptomes de depressió, sense causa aparent. Al dia 9, sap que menja alguna cosa i després, al cap de molt poc temps torna a tenir gana i en vol més i més.
A partir del dia 18 de l'experiment, Morgan comença a sentir-se cada vegada pitjor. En el control d'aquesta setmana, el doctor Dary M....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS