Hola

Páginas: 5 (1105 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
ÍNDEX
-INTRODUCCIÓ...............................................................................................1
-COS DEL TREBALL....................................................................................2-7
ORIGEN I EVOLUCIÓ.......................................2-3
REGLAMENT.....................................................3-4-5
TERRENY DEJOC............................................5-6
MATERIAL..........................................................6
-CONCLUSIÓ...................................................................................................7
-BIBLIOGRAFIA...............................................................................................8

Origen i l'Evolució
A principis del s. XX, Nico Broekhuysen, mestre, quevivia a Amsterdam als Països Bai-xos, va assistir a un seminari d'estiu, que es va celebrar a Suècia, sobre educació físi-ca.Durant els descansos entre classe i classe, els homes i les dones jugaven junts a un joc que es deia ring-ball, un joc senzill, semblant al bàsquet, en què l'objectiu era aconseguir un “tanto” mitjançant el llançament de la pilota através d'un anell fixat a un pal de 3 metresd'alçada. El que sobretot va cridar l'atenció a Broekhuysen va ser el fet que el joc es presentava com una activitat mixta(en que homes i dones jugaven en un mateix equip), i per això ho va fer conèixer als seus alumnes quan va tornar als Països Baixos. Poc a poc el joc va aconseguir popularitat. Encara que el joc original no tenia regles escrites, aviat es va fer un reglament. Com a resultat,Broekhuysen va escriure les seves pròpies regles i reglament. Això, juntament amb diverses modificacions, que incloïen utilitzar un cistell (en holandès Korf) en lloc del tradicional cèrcol, per poder jutjar millor els “tantos”, va tenir com a resultat un nou joc amb caràcter propi: el korfball.
L'acceptació internacional anava poc a poc fins després de la Segona Guerra Mundial.Les causes d'aquestlent desenvolupament pot haver estat la tradicional separació d'ho-mes i dones en les activitats esportives. Des de la Segona Guerra Mundial dos factors poden explicar la popularitat cada vegada major del korfball en el context esportiu internacional: la introducció universal del bàsquet americà (esport poc conegut a Europa i altres continents abans de la doctrinación realitzada per les forcesarmades americanes), i el fet que la reconstrucció de la postguerra inclogués l'establiment de moltes instal·lacions esportives cobertes. El korfbal, que anteriorment es jugava en un camp similar al del futbol, ara havia de adaptar-se a dimensions semblants a les d'una pista de bàsquet. Com l'àrea de joc es va haver de reduïr , això en conseqüència va suggerir una reducció del nombre divisions de tresa dos , es a dir que abans l'equip era de 12 jugadors i es va tindre que reduïr a 8 jugadors per equip (4 jugadors femenines i 4 jugadors masulins)Avui en dia el korfball es practica activament en totes les parts del món, aviat serà un esport veritablemnt universal
A Espanya el korfball va arribar el 1969 per Andalusia, concretament a Marbella, es va estendre per altres comunitats com la deMadrid, Balears (1973), Astúries (1976) i Cata-lunya (1980), encara que només a Catalunya s'ha aconseguit implantar al nivell de com-petició.A Catalunya aviat va començar a expandir aquest nou esport. El 1980 i gràcies a un curs per monitors van néixer els dos primers col·legis que van practicar el korfball.
El 1990 es funda l'Associació Catalana de Korfball, amb els dos primers clubs que es vancrear de forma oficial: CB Bonaire i CK Egara '85. Una de les primeres tasques proposa-des per aquesta nova associació, és implantar el korfball a Catalunya, i promocionar la se-va pràctica en clubs, escoles i instituts.
En l'actualitat hi ha una lliga en categoria sènior amb 11 equips, a més de les categories juvenil i cadet. Aquest any el korfbal també està inclòs en els Jocs Escolars al Consell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS