hola

Páginas: 4 (862 palabras) Publicado: 16 de enero de 2014
1. Explica breument les idees principals dels text i com hi apareixen relacionades.
Aquest text parla de com Descartes intenta trobar el seu primer principi, és a dir, la primera veritat.
Diu queper trobar la veritat, és imprescindible rebutjar tot allò del que es pugui dubtar, pel que afirma que no ens podem fiar ni dels sentits (perquè moltes vegades ens enganyen fent-nos creure corresincorrectes) ni de les matemàtiques i tampoc del coneixement ja que potser estem vivim un somni i això que creiem real són producte d’aquest.
Descartes deixa clar que dubtava de tot fins que se’n vaadonar que per dubtar s’havia de pensar i per pensar s’ha d’existir, per tant ell existeix. Així explica el filòsof en el text que va descobrir la primera veritat, demostrant l’existència de l’ànima.
2.Explica breument el significat, en el text, de les paraules o expressions següents.
a) “meu esperit” Descartes fa referència al res cogitans, és a dir, a l’ànima, al pensament, al seu interior.b) “primer principi” es refereix a la primera veritat que ha descobert “cogito ergo sum” (penso, doncs sóc), és a dir, la demostració de l’existència de l’ànima.
3. Per què diu Descartes “aquestaveritat, “jo penso, jo existeixo”, era tan ferma i segura que les suposicions més extravagants dels escèptics no eren capaces de fer-la trontollar.”
Descartes dubtava de tot (dubte hiperbòlic), desdels sentits que ens enganyaven fins al coneixement, ja que podia tractar-se tot d’un somni i el que coneixem realment no existís i fos producte de la nostra imaginació i ni tan sols de les matemàtiquesperquè potser un esperit maligne ens confonia fent-nos creure que, donem per cas, dos més dos eren quatre però en realitat eren set. Però de sobte, el filòsof se’n va adonar que estava dubtant i queper dubtar és necessari existir i per tant, ell existia. Així va ser com Descartes va trobar el seu primer principi que demostrava l’existència de l’anima o de la ment i per això utilitza la frase...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS