hola

Páginas: 4 (929 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2014
Treball d’Educació Física




- Activitat 1.

Biografia d’en Jigoro Kano

JigoroKano va nàixer en Micage, a l’any 1860 i va viure fins l’any 1938. Mestre d'arts marcials japonès que va ser el fundador del judo, i única persona al món amb el títol de sensei ('mestre').
Als divuitanys d'edat, es va matricular a la Facultat de Ciències Polítiques a la Universitat de Kyoto. Més tard, es va inscriure a l'escola de Ryuji Katagiri, qui va pensar que Jigoro era massa jove perpracticar seriosament, així que el jove es va posar sota la tutela de Fukuda Hachinosuke, el mètode d'ensenyament permetia als alumnes desenvolupar en certa manera el seu propi estil, exercicis lliures ambdiversos moviments (el que s'anomena randori).
El jove de dinou anys es va convertir en deixeble de Iso Masachi, en el dojo romandre per espai de dos anys practicant el jujutsu amb aquesta dedicacióque el seu mestre li va fer ajudant seu i Kano va començar a impartir classes.
En 1882, amb tan sols vint anys d'edat, va fundar el seu primer dojo (en l'actualitat, 'lloc d'entrenament per a lesarts marcials', però antigament s'anomenava així la sala de meditació dels recintes sagrats) al temple budista de Eisho -ji de Tòquio amb l'ajuda dels seus propis alumnes.
El 1884, va passar aprestar els seus serveis en el Ministeri de la Casa Imperial, aquest va ser l'any en què es van establir finalment les regles del Kodokan (literalment 'escola per a l'estudi de la via'). Jigoro va adoptarllavors el que seria el lema del judo: "Només a través de l'ajuda i de les concessions mútues pot un organisme que agrupa individus en gran o en petit nombre trobar la seva plena harmonia i ferprogressos seriosos".
El 1889 va fer ús de la seva posició oficial per viatjar a Europa, on va realitzar demostracions de judo a la ciutat francesa de Marsella. Posteriorment va ser enviat en diverses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS