hola

Páginas: 5 (1089 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2014
COMENTARI DE TEXT: LA GUERRA

Josep Carner i Puig-Oriol va néixer a Barcelona, el 9 de febrer de 1884 i va morir a Brussel·les,el 4 de juny de 1970), va ser un poeta, periodista, autor de teatre i traductor català. És també conegut com el príncep dels poetes catalans i el màxim representant de la poesia del Noucentisme
Josep carener va ser fill únic d'un matrimoni de classe mitjana. Quananava a l’escola ja es va adonar que, malgrat l' interès per les ciències, la seva passió eren les lletres.
El 1897 entrà a la Universitat de Barcelona. Va començar dues carreres universitàries. Dos anys després, amb només quinze anys, va guanyar el primer premi literari als Jocs Florals de Barcelona. El 1902 es va llicenciar en Dret i dos anys després ho va fer en Filosofia i Lletres, al mateixtemps dirigia la revista literària Catalunya.
Carner era, a principi del segle XX, una figura molt popular a qui es coneixia amb el sobrenom de príncep dels poetes. Amb el temps va guanyar cada vegada més prestigi. Va publicar Verger. El poeta barceloní també trobava temps per a tot tipus de traduccions. Les seves versions de grans clàssics anglesos són tot un referent en el camp de la traducció.El 1915 es va casar amb la xilena Carmen de Ossa amb qui va tenir dos fills: Anna Maria i Josep.
Durant la guerra civil espanyola  es va mantenir fidel a la República  A causa d'aquest fet, el 1939 el seu allunyament de Catalunya va ser forçat i no hi va tornar a viure mai més.
Es va casar amb la professora i crítica literària belga Émilie Noulet en segones núpcies i va començar el camí del'exili. Quan va acabar la Segona Guerra Mundial, va tornar a Europa i es va instal·lar a Brussel·les.
L'abril del 1970, vell i malalt, Carner va fer una visita fugaç a Barcelona, després de trenta anys de no haver-hi posat els peus i de quasi cinquanta de no residir-hi de manera permanent. El 4 de juny de 1970, pocs dies després de la visita, va morir a Brussel·les.




La guerra és un conteescrit per Josep Carner que pertany al llibre La Creació d’Eva publicat l’any 1922, te com a tema principal la innocència d’un pobre minyó i la crueltat de la gent de enviar-lo a la guerra sabent que no te seny i que en qualsevol moment és molt fàcil que el noi mori, el que ens vol ensenyar Carner és que les persones podem arribar a ser molt egoistes sempre que ens vagi bé a nosaltres mateixos.El text tracta sobre llogarret en el que viu un minyó que no te gens de seny, el que passa amb aquest noi es que esclata una guerra i el poble d’aquest noi ha d’enviar a tres persones del poble perquè vagin a lluitar, entre les quals escullen el pobre minyó ja que com que no te seny no li farà por anar a la guerra, també ho fan perquè si mort ningú el trobarà a faltar. Així que envien al minyó capa la guerra, ell innocent només pensa en tots els llocs meravellosos que va i totes les coses noves que està explorant, trens,vaixells.... Un dia quan realment els porten als camps de batalla els enemics els acorralen i molts dels soldats, inclòs el minyó innocent com sempre, moren.
El to d’aquest text és per part del minyó, un to de innocència (l.73) també trobem un to burlesc per part de lagent del poble en els moments que parlen amb el noi (l.10).
L’estructura externa d’aquest text es divideix en 15 paràgrafs, quant a l’estructura interna trobem: el plantejament el primer paràgraf, que ens explica la vida del minyó i com el tractava la gent del poble, el nus va des de la primera línia del segon paràgraf fins a>(l.52), finalment trobem el desenllaç que va des de (l.53) fins alfinal del text (l.73).
La Guerra és un text narratiu, amb un narrador extern observador, ja que no participa a la història i tampoc sap que pensen els personatges (l.1), o al menys no ens en dòna cap pista de que sigui així si que diu alguna cosa sobre el sentiments del minyó però la gran majoria de vegades es limita a dir el que passa a la història, sense entrar en els detalls de el que senten...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS