Hola

Páginas: 5 (1185 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
T.L.7.1:La figura A mostra l'estructura esquelética d'una serp, en la qual es poden observar unes extremitats posteriors rudimentàries. La figura B mostra l'extremitat posterior d'un gat.

1. Des d'un punt de vista evolutiu, com són entre ells els òrgans, assenyalats al dibuix, de la serp i el gat? Raoneu per què l'existència d'aquests òrgans en diferents espècies constitueix una prova del'evolució.

2. Com es pot explicar la pèrdua gairebé total de les extremitats en les serps?

T.L.7.2:El Tiktaalik roseae és una espècie fòssil de peix que va viure fa 375 milions d'anys. Com es pot veure en la imatge, pot representar la peça que faltava en el registre fòssil per a documentar l'aparició dels primers vertebrats terrestres.El Tiktaalik roseae tenia el cap i el coll detetràpode, i les seves aletes pectorals semblaven externament les d'un peix, però posseïen ossos articulats, com els dels tetràpodes, que li permetien reptar fora de l'aigua.

1. Responeu les qüestions següents:
a) Centrant-vos en l'exemple de les extremitats d'aquests organismes, expliqueu per què els fòssils són una prova de l'evolució.

b) Des del punt de vista dels diferents grups de vertebrats ide la història de la vida a la Terra, quin significat evolutiu té la descoberta del Tiktaalik roseae?

2. Expliqueu el mecanisme evolutiu a través el qual es va produir la transformació de les aletes en extremitats articulades que permetien als vertebrats sortir de l'aigua.

T.L.7.3:El setembre del 2009 es va publicar el descobriment d'una nova espècie de dinosaure a la Xina.
1. Les restesfòssils d'aquest rèptil, de 155 milions d'ans d'antiguitat, han permès observar que aquest petit animal de 40 cm de longitud i 110 g de pes, aproximadament, estava cobert de plomes.
a) Indiqueu amb una creu a quin lloc de l'arbre filogenètic dels vertebrats cal situar aquesta troballa paleontològica. Justifiqueu la resposta.

b) El nom científic que s'ha posat a aquesta nova espècie és Anchiornishuxleyi, en homenatge a Thomas H. Huxley, el primer científic que va proposar que els ocells es van originar a partir d'un grup de rèptils. Quines proves aporta aquesta troballa en aquest sentit?

2. Els fòssils no són les úniques proves del procés evolutiu. Esmenteu dos tipus més de proves de l'evolució i expliqueu en què consisteixen.

3. En la sèrie de fenòmens que origina noves espècies,com és el cas de l'Anchiornis huxleyi, tenen un paper clau la mutació i la selecció natural. Expliqueu en què consisteixen aquests dos processos i quin paper poden haver exercit en l'adquisició de nous caràcters, com ara les plomes, en aquesta espècie.

T.L.7.4:L'any 1809, en ple debat entre les idees creacionistes i la primera teoria sobre l'evolució de les espècies, Michel Parqué va entrevistarJean-Baptiste Lamarck. En els textos següents es recullen alguns moments d'aquesta entrevista:
PARQUÉ: Com es produeix el procés d'evolució de les epècies?
LAMARCK: Us ho explicaré amb un exemple. Per a nedar bé i poder desplaçar-se, els ànecs necessiten potes amb una gran superfície per a emènyer l'aigua. Així doncs, els ànecs es van adaptar a nedar desenvolupant una membrana entre els dits.PARQUÉ: Així, esteu dient que els ànecs i els altres organismes s'adapten cada cop més a l'ambient i a les formes de vida propis, i ho fan perquè ho necessiten o perquè volen.
LAMARCK: Sí, tots els éssers vius s'esforcen a ser millors. Si poden desenvolupar una característica útil, ho fan. Després, la passen a la seva descendència. D'altra banda, també poden perdre alguna part que ja no els ésútil; fer créixer o mantenir alguna cosa que no és útil comporta pèrdues. Per exemple, com que els talps passen la major part del temps sota terra, on és fosc, els ulls no són importants per a ells. En conseqüència, se'ls han tornat molt petits.

1. A partir dels coneixements actuals sobre el fet evolutiu, enumereu les errades que hi ha en l'explicació de Lamarck sobre l'adquisició de potes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS