Hola

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2013
¡ Fumar Mata !

- El TABAC, ¿Que es el tabac ?

El tabac és un producte de l'agricultura originari d'Amèrica i processat a partir de les fulles de diverses plantes del gènere Nicotiana tabacum.Es consumeix de diverses formes, sent la principal per combustió produint fum. El seu particular contingut en nicotina la fa molt addictiva. Per a alguns autors, la nicotina crea dependència, com solafirmarse.1 Es comercialitza legalment a tot el món, encara que en molts països té nombroses restriccions de consum, pels seus efectes adversos per a la salut pública.
La seva composició inclou unalcaloide, la nicotina, que es troba en les fulles en proporcions variables (des de menys de l'1% fins al 12%).
El gènere Nicotiana abasta més de 50 espècies classificades en quatre grups principals: N.tabacum, N. petunoides, N. rustica i N. polidiclia. L'espècie N. tabacum, es pot classificar en quatre varietats: havanesis, brasilensis, virginica i purpúrea, que són l'origen de les diferentsvarietats usades en la comercialització.

- L' Historia del TABAC .

Els experts en vegetals han determinat que el centre de l'origen del tabac se situa a la zona andina entre Perú i Equador. Elsprimers cultius van deure tenir lloc entre cinc mil i tres mil anys aC Quan es colonitza Amèrica, el consum estava estès per tot el continent. Fumar (inhalar i exhalar el fum del tabac) era una de lesmoltes varietats de consum a Amèrica del Sud. A més de fumar-se, el tabac s'aspirava pel nas, es mastegava, es menjava, es bevia, s'untava sobre el cos, s'usava en gotes en els ulls i s'usava en ènemes.S'usava en ritus com bufar-sobre el rostre de guerrers abans de la lluita, s'escampava en camps abans de sembrar, s'oferia als déus, es vessava sobre les dones abans d'una relació sexual, i tant homescom dones ho utilitzava com a narcòtic .
El tabac era usat pels maies per a celebracions rituals i religioses, va ser conegut pels europeus el 1492 en ocasió de l'arribada de Cristòfor Colom i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS