HOLAQUE TAL

Páginas: 3 (509 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2014
FITXA TÈCNICA: EL NOM DE LA ROSA
1. Context històric. En quina época i en quin lloc succeeixen els fets de la pel·lícula?
Succeeixen a l’Edat Mitjana (1327), en un monestir benedictí a Itàlia.2. Personatges: Fer una relació dels personatges principals.
- Adso de Melk: Monjo novici, protagonista de la història. Deixeble de Guillem de Baskerville, a qui acompanya en la seva missió.
-Guillem de Baskerville: Monjo franciscà, mestre d’Adso. Vell, curiós, observador i, sobretot, savi. Li ha estat encomanada la missió de descobrir el misteri de la mort d'un monjo a l'abadia.
- Adelmo daOtranto: Primera víctima. Era copista i tenia aspecte efeminat. El seu cadàver va aparèixer al fons del barranc.
- Ubertino da Casale: Va ser un franciscà espiritualista. La secta va ser declaradaheretge i es va refugiar en l'ordre benedictina i en l'abadia. Era amic de Guillem de Baskerville, els dos van ser inquisidors, però amb un esperit diferent; per això Guillermo el va abandonar. Va teniruna relació espiritual amb Chiara de Montefalco que va marcar la seva vida.
- Venancio d'Salvemec: Traductor del grec i de l'àrab. Segona víctima.
- Berengario da Arundel: ajudant de bibliotecari.Tercera víctima.
- Salvatore: Al parlar barreja moltes llengües. Té un passat herètic al costat de Dulcino. Ell i Remigio comparteixen aquest passat i seran torturats per Bernardo Gui.
- BernardoGui: Inquisidor. Al seu torn pren part en la política dels franciscans, enfront dels benedictins. Utilitza l'assumpte de les morts per criticar als heretges i als franciscans.
3. Argument: Fes-ne unbreu resum.
L'any 1327, durant el papat de Joan XXII, el frare franciscà Guillem de Baskerville i el seu aprenent Adso de Melk es desplacen a una abadia del nord d'Itàlia per assistir a un concili entreels delegats del Papa i els representants de l'emperador per discutir sobre la suposada heretgia d'una nova branca de l'orde franciscà. A l'arribar-hi, l'abat els hi encarrega investigar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • holaque tal como estan
  • Holaquease
  • holaquease
  • holaquease
  • holaquease
  • holaquease
  • holaquease
  • holaque tal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS