Homoparentalidad

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
Actualment la família espanyola es troba en un moment de profunds canvis i grans transformacions, fet que està donant lloc a la diversificació dels models familiars. Com ja hem vist amb anterioritat,hi ha diverses estructures o formes de família diferents, però encara hi ha algunes amb menys reconeixement social que d’altres.
Aquest és el cas de les famílies homoparentals, què són aquelles onuna parella d’homes o de dones es converteixen en progenitors d’un o més nens. Les parelles homoparentals poden ser pares o mares a través de l’adopció, de la maternitat subrogada o de la inseminacióartificial en el cas de les dones. També són considerades famílies homoparentals aquelles en les que un dels dos membres tenen fills de forma natural d’una relació anterior.
Aquest tipus defamílies són les menys conegudes en la nostra societat. Aquest fet pot ser degut a la seva excepcionalitat o a la invisibilitat que es crea per tal d’evitar el rebuig dels altres.

Fins el moment, esdesconeix el cens d’aquestes, ja que no figuren en les estadístiques oficials del I.N.E. En les dades del cens del 2001 constaven 10.474 parelles d’homosexuals i 2.785 fills i filles vivint amb elles y30.000 matrimonis homosexuals (casi el 2% del total de matrimonis en el últims anys).

Des de l'any 2005 les modificacions legislatives del nostre país, LLEI D'ADOPCIÓ. DOGC 4366, DE 19.4.2005 i LLEIDE MATRIMONI, 13/2005. BOE 157, DE 1-7-2005 , permeten a les parelles lesbianes i gais accedir al matrimoni i adoptar fills conjuntament, abans només ho podien fer de manera individual. Això ha portatmillorar molt la situació de desavantatge que el col•lectiu homosexual patia a l’hora de viure en parella, igualant els mateixos drets socials que la resta de famílies. Aquestes lleis a part deconsentir l’adopció de forma conjunta com a parella, permet que els fills que ja tenien les parelles homosexuals puguin ser reconeguts pels dos progenitors.

El fet de que existeixin aquestes noves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Homoparentalidad
  • Homoparentalidad
  • Homoparental
  • Homoparentalidad
  • Homoparental
  • Homoparentalidad
  • ADOPCION HOMOPARENTAL
  • adopcion homoparental

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS