Hubble telescopio

Páginas: 3 (640 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2011
1. El Telescopi Especial Hubble

1.- Què és?

El telescopi espacial Hubble (HST) és un telescopi robòtic localitzat en les vores exteriors de l’ atmosfera, en orbita circular al voltant de laterra a 593 Km sobre el nivell del mar. Va ser posat en orbita el 24 d’abril de 1990 com un projecte conjunt de la NASA (National Aeronautics and Space Administration ) i l’ ESA ( European Space Agency). Està previst que es desactivi durant l’any 2010, la NASA té previst llançar un nou telescopi de nova generació per substituir-lo. Amb 11.000 Kg de massa, de forma cilíndrica amb una longitud de13.2 m i amb un diàmetre de 4.2 m va costar 2.000.000.000 de dòlars que equival a 1,485,567,648.77€. El telescopi pot obtenir imatges amb una resolució espacial major de 0,1 segons d'arc.

1.2 Perquè es diu Hubble ?

Edwin Powell Hubble (Marshfield, Missouri 20 de novembre de 1889 - Pasadena, Califòrnia 28 de setembre de 1953) va ser un dels més importants astrònoms nord-americans del segle XX,famós principalment per haver demostrat l'expansió de l'univers mesurant el desplaçament al roig de galàxies distants. Hubble és considerat com el pare de la cosmologia encara que la seva influènciaen astronomia i astrofísica toca molts altres camps. En el seu honor, el telescopi llançat en 1990 s'anomena Telescopi Espacial Hubble.

1.3 Com funciona?

Cada 97 minuts, el telescopi Hubble donauna volta a la terra a una velocitat de 8 Km/s que són 28800 km/h suficientment ràpid com per travessar els Estats Units en 10 minuts. El Telescopi és conegut com a reflector Cassegrain. La llumentre al telescopi per lent principal, d’aquí passa a la lent secundaria que reflexarà la llum a traves de un forat situat al centre de la primera lent fins arribar a l’interior del telescopi, aquí hi haun seguit d¡instruments que permetran captar i emmagatzemar les imatges.

Advanced Camera for Surveys (ACS) : ajuda a la localització de forats negres, detecta els objectes més allunyats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Telescopio Hubble
  • El Telescopio Hubble
  • Telescopio hubble
  • Telescopio Hubble
  • Como funciona telescopio hubble
  • Telescopio espacial hubble
  • EL TELESCOPIO ESPACIAL HUBBLE
  • El Telescopio Espacial Hubble

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS