Idil·Li Xorc - Víctor Català

Páginas: 4 (857 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
IDIL·LI XORC

Es tracta d'una història d'amor entre dos captaires molt peculiars anomenats Tit i Laia.
Comença presentant-nos tota una sèries de captaires com la 'Gonya' que vesteixen amb quatredraps, són bruts, tenen molt mal parlar i físicament estan bastant demacrats. Així doncs, mentre tot el grup de captaires decideix anar a fer l'única cosa que sap fer, és a dir, captar, veuen duesombres que festegen i decideixen anar a veure qui són. La sorpresa arriba quan es troben que són el Tit i la Laia, que són ja d'edat avançada. Al veure'ls junts i en saber la notícia de el casament entreels dos personatges, tots els integrants de l'escamot de captaires comencen a insultar-los i a riure.
Després ens explican com el Tit i la Laia han arribat fins aquella situació. Ell, que era coixdes de que un carro li va aixafar les dues cames, havia de sortir abans per tal d'arribar a la vila a captar per davant del grup. La Laia, en canvi, sortia abans per tal d'aconseguir un plat de carn queli donaven si no anava acompanyada de l'escamot. D'aquesta manera, els dos es troben i fan camí explicant-se les seves misèries mentre que més tard, el Tit cansat, decideix seure a descansar i esposa a explicar més detalladament les seves desgràcies (com el maltracta la seva família i com s'aprofiten d'ell per tal de treure-li els pocs diners que té). De cop, ell veu que el que li cal en la sevavida és una dona com la Laia i de fet, així li ho diu quan li proposa el matrimoni. La Laia accepta, tot i que en aquell moment és quan apareix el grup de captaires i comença a mofar-se d'ells, jaque descobreixen que realment es casaran.
Decidits a unir-se en matrimoni, marxen cadascú a casa seva i la notícia del casament s’escampa per tot arreu. Com que els nebots del Tit també se n'adonen dela notícia, li claven una pallissa ja que si el seu tiet es casa no podran aprofitar-se d’ell. El Tit espantat i compungit, es socorre a casa de la Laia i els dos decideixen anar a veure al rector...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Idil·Li Xorc
  • Idil·li xorc
  • Resumen idil·li xorc
  • Víctor Català
  • Víctor Català
  • Idil·li xorc
  • Idil·Li Xorc
  • Ficha Lectura Idil·Li Xorc Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS