Resumen idil·li xorc

Páginas: 4 (760 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2012
Idil·li xorc
1. Títol del conte
Un idil·li es un gènere poètic que descriu la vida rústica, els amors dels pastors, en una perspectiva de felicitat ideal. Xorc significa quelcom que no produeix.Aquesta és la relació amb el títol ja que el matrimoni que pretenen tenir els protagonistes no s’arriba a produir a causa que en Tit mor.
2. Tema central:
El tema central és l’amor. Aquest no sempreés idoni ja que pot acabar malament. Hi ha casaments de conveniència com és, en part, el cas d’en Tit que vol marxar de casa perquè és maltractat i ho aconseguirà si es casa amb la Laia.
3. Resum del’argument:
Aquest conte tracta de dos captaries que un dia van junts a recaptar i acaben enamorant-se. Decideixen casar-se tot i que no tenen gaire diners. Tot es molt maco fins que la resta decaptaires comencen a riure-se’n d’ells pel sol fet de ser ells, sense motiu algun. Per molestar-los comencen a fer sorolls una nit al seu carrer.
Finalment decideixen anar a l’església i casar-se.Aleshores tota la gent del poble es reuneix fora de l’església i comencen a tirar pedres. Aleshores la protagonista, el rector i els testimonis aconsegueixen entrar a la capella per refugiar-se excepte enTit. Surten per buscar-lo però ja és massa tard ja que se’l troben mort a terra per culpa d’una pedrada i l’únic que poden fer es resar perquè la seva ànima ascendeixi al cel.
4. Estructura:Plantejament: Comença amb un grup de captaires que van baixant per la rampa de la carretera fins arribar a la vila on allà demanaran almoina. La majoria són vells, pura brossa de tant bruts i acabats queestan.
Just abans d’arribar a la vila es topen amb la Laia i en Tit que no paren de fer rialles i gresca. Tots dos són captaires i a la resta de captaires els emprenya això de veure’ls tan feliços.Nus: En realitat el que passava entre ells dos era que estaven parlant sobre la vida en sí. Van començar a discutir alguns aspectes com la situació d’en Tit a casa, la malaltia de la Laia, etc....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Idil·Li Xorc
  • Idil·li xorc
  • Idil·Li Xorc
  • Idil·li xorc
  • Idil·Li Xorc
  • Ficha Lectura Idil·Li Xorc Drames Rurals
  • Idil·Lic I Xorc
  • Idili Xorc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS