Idil·li xorc

Páginas: 3 (693 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2011
Idil·li xorc
Justificació del títol: Idil·li segons el diccionari és: Gènere poètic que descriu la vida rústica, els amors dels pastors, en una perspectiva de felicitat ideal.
Xorc és sinònimd’estèril.
Idil·li xorc en referència amb el conte és la historia amorosa entre els dos protagonistes, en Tit i la Laia, que té un final tràgic, ja que en Tit mor després d’haver-se casat i relació acaba enaquell instant, per això es diu que l’ idil·li és xorc.
Plantejament: Tot comença quan els captaires baixen cap a la vila tot cantant i ballant. Durant aquest període s’anomenen molts delspidolaires. I el plantejament finalitza quan tot aquest grup troba a en tit I la Laia I els envolten fent gresca.
Nus: El nus va de que la Laia I en Tit es troben al matí i jeuen a parlar sobre la seva vida(retrospecció), la Laia invita a en Tit a esmorzar fins que després decideixen que tots dos junts casats estarien millor que per separat. Ell vol casar-se per sortir de la família ja que el maltracten iella per què li agrada. Tothom els dóna l’esquena.
Desenllaç: La Laia va a demanar al rector que els casi i aquest primerament s’hi nega,però al cap dels dies accedeix a fer-ho. Així doncs, quanarriba el dia contrauen matrimoni cerimònia en la qual només hi havia com a invitats els testimonis. El capítol acaba amb la mort d’en Tit després d’haver estat apedregat al sortir de l’església.
Tema oidea central: l’amor que hauria de ser perfecte, a vegades s’envà a norris. Que hi ha casaments per interessos: el tit es casa amb la Laia per poder marxar de casa seva ja que el maltracten.Crítica: En totes hi ha una crítica de societat, en aquest cas la crítica va dirigida a la violència de les tradicions populars.
Punt de vista narratiu:
El narrador és omniscient, és a dir, narra els fetsen tercera persona, així com en la resta de contes.
Personatges Tit(Josep): era un home de seixanta anys. Petitó, rabassut amb un cap gros. Tenia un nas boterut ple de pèls i un morro fluix i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Idil·Li Xorc
  • Resumen idil·li xorc
  • Idil·li xorc
  • Idil·Li Xorc
  • Ficha Lectura Idil·Li Xorc Drames Rurals
  • Idil·Lic I Xorc
  • Idili Xorc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS