INFORME LA BRONQUITIS

Páginas: 4 (780 palabras) Publicado: 3 de junio de 2014





LA BRONQUITIS










Per David Fernàndez
C. Naturals
23/05/14
INS Ventura Gassol
ÍNDEX


1. Que és
2. Qui la provoca
3. Història
4. Símptomes
5.Tractament
6. Prevenció






LA BRONQUITIS
1.- Que és

La bronquitis és una inflamació dels bronquis (vies respiratòries de grandària mitjana) en els pulmons.
La inflamació delsbronquis fa que la membrana que recobreix els conductes per dins s’infli. Com que aquesta membrana és l’encarregada de produir el moc que recobreix i protegeix el nostre sistema respiratori, la sevainflamació produeix un augment excessiu de la quantitat de moc, la qual cosa dificulta la respiració normal.
Existeixen diversos tipus diferents de bronquitis:
La bronquitis aguda apareix amb mésfreqüència, es presenta de forma brusca i acostuma a ocasionar símptomes severs, encara que té una durada menor. És més freqüent que la bronquitis crònica.
La bronquitis crònica produeix una inflamació quepersisteix al llarg del temps i pot ser lleu o severa. La inflamació contínua que es produeix fa que els tubs bronquials romanguin vermells i inflats, i amb el temps produeixin una mucositat excessiva.2.- Qui la provoca/ Transmissió
La causa més freqüent de la bronquitis aguda en els nens acostuma a ser la infecció. Aquesta infecció pot estar produïda per virus, bacteris o fongs. Els mésfreqüents són els virus, sovint infecten durant o després d’haver passat altres infeccions respiratòries . En la majoria dels casos, aquests són els mateixos virus que causen els refredats.
Algunesinvestigacions realitzades en nens amb bronquitis han demostrat que la infecció per bacteris és molt menys freqüent del que es creia, i molt rares vegades una bronquitis aguda està causada per unainfecció per fongs.
Altres causes menys freqüents de bronquitis són el contacte amb el fum del tabac, la pols, els vapors químics o altres agents contaminants, que fan malbé el bronqui i n’augmenten...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA BRONQUITIS
  • La bronquitis
  • Bronquitis
  • BRONQUITIS
  • BRONQUITIS
  • bronquitis
  • Bronquitis
  • bronquitis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS