Iniciativa Emprendedora

Páginas: 8 (1838 palabras) Publicado: 11 de abril de 2012
Primera pregunta (1 punt)
El punt mort es el número mínim d’unitats que una empresa necessita per a produir y vendre per a que el benefici en aquest moment sigui cero. Els costos totals igualen als ingressos totals per venta.
Per tant es molt important en la realitat econòmica empresarial com dins d’un pla d’empresa perque sabent això es sabrà el punt exacte on s’igualen els costos totals alsingressos totals per venta i extreure les previsions de fabricació per a evitar pèrdues i extreure els màxims beneficis.

- Un despatx d’assessoria
- Una fàbrica de joguines
- Un comerç de queviures
La diferència entre aquests tres negocis es que el despatx d’assessoria aquest punt mort es calcularà entre el serveis que s’ofereix i el número de clients, en la fàbrica de joguines serà ambels productes a fabricar, i en el comerç de queviures en vendre els productes. La primera empresa ofereix serveis, la segona fabrica productes i la tercera ven productes, aquesta es la diferència entre les tres empreses a l’hora de calcular el punt mort.

Segona pregunta (1 punt)
Reflexioneu sobre les frases següents:

a) Aquesta informació no es certa ja que un bon pla d’empresa es aquellen que existeix informació, gràfiques, etc d’una forma sintetitzada i fàcil d’entendre per a aquells que va destinat. Un pla d’empresa ha de ser estructurat, comprensible i atractiu i còmode de llegir.
b) El pla d’empresa l’hauria d’elaborar l’emprenedor o l’equip fundador, tot i això comptat amb el suport de diferents persones o institucions pot ser molt útil. En el pla d’empresa es prenen unconjunt de decisions estratègiques, per tant no es pot delegar a altres persones aquesta tasca.
c) Podríem dir que aquesta afirmació es certa, tot i que fer el pla d’empresa no garanteix l’èxit de la nova organització. Fer el pla d’empresa ens ajuda a veure si realment tenim una oportunitat de negoci, a trobar inversors per al nostre projecte, a analitzar el mercat, etc. Per tant no fer el plad’empresa en part redueix les possibilitats d’èxit, ja que sense aquest pla serà difícil trobar finançament, estar segurs de si la idea de negoci es bona o no, etc.

Tercera pregunta (1 punt)
Entrant en aquestes pàgines i mirant com funciona, cosa que realment desconeixia a dia d’avui, podríem dir que els projectes que busquen finançament han de tenir unes característiques peculiars. El plad’empresa ha de ser molt sintetitzat, hem de procurar posar la informació més important d’una manera breu i sobretot fer-la atractiva. També han d’oferir una recompensa a la inversió feta per l’inversor, quant més gran sigui la inversió la recompensa serà major, d’aquesta manera han de fer recompenses atractives i interessant per animar a invertir en aquest projecte. En comú amb qualsevol pla d’empresa hade ser comprensible i atractiu i còmode de llegir.

Quarta pregunta (1 punt)

- Utilització del pla de forma rígida: el pla es orientatiu, no vol dir que el tinguem de seguir al 100% com ho hem marcat. Segons vagi avançant la iniciació i l’empresa ens haurem de fixar en l’entorn i adaptar-nos a ell, de la mateixa manera que algunes coses canviaran la manera de fer-les segons teníemestablert. Una cosa es la teoria i l’altre es posar-ho en pràctica.
- Utilització del pla només per a trobar finançament: el pla d’empresa no només serveix per a trobar inversors i finançament, aquest error es molt freqüent en els emprenedors, un pla d’empresa ha de servir per a comprovar la viabilitat de la idea de negoci i la oportunitat de negoci que aquest té. També ens serveix per a estudiar elmercat, les seves barreres, la competència, el començament dels beneficis, la posada en marxa del negoci, etc. Per tant ens hem d’oblidar que serveix per a trobar finançament, fer-lo primerament per nosaltres, comprovar la seva viabilitat i després adequar-lo a la recerca de finançament
- Informació dolenta: una mala recerca d’informació o una informació desactualitzada ens pot portar a fer un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • iniciativa emprendedora
  • Iniciativa Emprendedora
  • Iniciativa Emprendedora
  • actividad de iniciativa emprendedora
  • Sintesis iniciativa emprendedora
  • La Iniciativa Emprendedora Y El Plan De Negocio
  • empresa e iniciativa emprendedora
  • Empresa e iniciativa Emprendedora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS