interdisciplinar

Páginas: 51 (12550 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014



Síndrome d’Asperger
Difusió i conscienciació positiva

Treball interdisciplinar

Anna Admetller, Meritxell Paz, Lara Reverté, Sònia Virgili
Curs 2013/14




Índex
1.- Introducció (màx. 3 pàgines)

2.- Descripció del context (10-15 pàgines)
2.1. Definició de l’àmbit:

2.1.1. Marc normatiu institucional:

Aspercamp és una associació de famílies de pacients sense ànim delucre. Una associació sense ànim de lucre és una agrupació de persones que s'organitzen per realitzar una activitat col·lectiva. A diferència d'altres formes d'organitzar-se i actuar, l'associació gaudeix de personalitat jurídica, la qual cosa la fa capaç d'adquirir drets i contreure obligacions. S'estableix així una diferenciació entre el patrimoni de l'associació i el de les persones associades.Altres característiques són:
Funcionament democràtic.
Establida.
independència d'altres organitzacions.

Existeixen diferents tipus d'associacions, algunes de les quals compten amb normes específiques, però totes aquestes normes s'ajusten a una única llei orgànica que regula el dret fonamental d'associació. A més, aquesta llei orgànica té caràcter supletori, de manera que aquells aspectesque no estiguin regulats en normes específiques i sí en la llei orgànica es regiran pel que es disposa en aquesta.
Així doncs, les característiques fonamentals serien les següents:
Grup de persones, físiques o jurídiques (mínim de 3).
Objectius i/o activitats comunes.
Funcionament democràtic.
Absència d'ànim de lucre.
Independència.
No tenir ànim de lucre significa que no es poden repartirels beneficis o excedents econòmics anuals entre els socis. Per tant, sí es pot:
Tenir excedents econòmics en finalitzar l'any (generalment és desitjable, per no comprometre la sostenibilitat de l'entitat)
Tenir contractats laborals en l'Associació, fins i tot d'entre els socis i membres de la junta directiva, tret que els estatuts disposin el contrari.
Realitzar activitats econòmiques que puguingenerar excedents econòmics.
Els possibles excedents hauran de reinvertir-se en el compliment de les finalitats de l'entitat.
Els socis han de tenir capacitat d'obrar i no tenir limitada la seva capacitat de pertinença a una associació en virtut d'una sentència judicial o alguna norma (els succeeix als jutges i als militars, per exemple). Els menors d'edat poden ser socis d'associacions, peròal no tenir capacitat d'obligar-se jurídicament, aquesta capacitat ve suplerta pels seus pares o representants legals.

Òrgans d'una associació

Els òrgans que preveuen les lleis d'associació són fonamentalment dues:
Òrgan de govern (generalment denominat "assemblea de socis"; i òrgan de representació (representants nomenats d'entre els membres de l'òrgan de govern. Generalment es denomina"junta directiva", encara que és relativament comuna trobar altres noms com a "comissió executiva", "comissió de govern", "equip de govern", "junta gestora", etc.).
Atès que existeix llibertat d'autoorganització, una associació pot perfectament afegir altres òrgans per exercir funcions determinades, com a comissions de treball, òrgans de control intern/auditoria, etc.

Assemblea General

Ésl'òrgan on resideix la sobirania de l'Associació i està composta per tots els socis. Les seves característiques fonamentals són:
Ha de reunir-se, almenys una vegada a l'any, amb caràcter ordinari, per aprovar els comptes de l'any que acaba, i el pressupost de l'any que comença.
Per a la modificació d'estatuts i tot allò que es prevegi en ells, la convocatòria serà amb caràcter extraordinari.
Elquòrum necessari per a la constitució de l'Assemblea i la forma d'adopció d'acords es fixarà pels propis socis en els estatuts. En el cas de no regular-se en estatuts, la llei d'associacions estableix que:
El quòrum necessari serà d'un terç dels associats
Els acords de l'Assemblea General s'adoptaran per majoria simple de les persones presents o representades, quan els vots afirmatius superin...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Interdisciplina
  • interdisciplina
  • Interdisciplina
  • interdisciplina
  • INTERDISCIPLINA
  • Interdisciplina
  • El equipo interdisciplinar
  • La Interdisciplina En La Administración

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS