Internet

Páginas: 23 (5595 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2014
JCarla Quera
























ÍNDEX

PRESENTACIÓ: Pàg. 3

Què és la bretxa digital? Tipus de bretxa.

OBJECTIUS: Pàg. 4 i 5

Es pot reduir la bretxa digital? Possibles solucions.

MARC TEÒRIC i ANÀLISI DE LES INFORMACIONS: Pàg. 6, 7 i 8

Desigualtat. Separació entre els nadius i els immigrants digitals.
Accés al coneixement de les noves tecnologies.Punt de vista per explicar el fenomen: l’era digital.

PROPOSTA METODOLÒGICA: Pàg. 9 i 10

A qui afecta? Causes i conseqüències.

CONCLUSIONS: Pàg. 11

BIBLIOGRAFIA: Pàg. 12

ANNEXOS: Pàg 13, 14, 15, 16 i 17












PRESENTACIÓ:

Què és la bretxa digital? Tipus de bretxa.

La bretxa digital és una qüestió d’abast polític i social que fa referència a la diferenciasocioeconòmica entre les comunitats que disposen d’accés a les noves tecnologies i les que no.

Mostra les diferències en el desenvolupament de ciutadans o regions degut a desigualtats d’accés a les tecnologies d’accés i coneixement. Aquest accés a les tecnologies i al coneixement genera beneficis com la difusió universal i rapida de la informació, per tant, no accedir a aquestes genera unaexclusió d’una part del coneixement.

Un altre aspecte de bretxa digital es el denominat analfabetisme digital. Aquest consisteix en l’escassa habilitat d’una gran majoria de membres de les generacions nascudes abans dels anys seixanta, els quals no han après a usar les noves tecnologies i per tant el seu accés a aquets serveis de la xarxa són molt limitats.

Dins de la Bretxa digital podríemdiferenciar tres tipus;

-La Bretxa digital d’Accés: la qual es basa en la possibilitat o dificultat que poden tenir les persones en arribar a tenir un ordinador connectat a Internet.

-La Bretxa digital d’ús: la qual es basa en la capacitat o dificultat d’una persona per usar les noves tecnologies. Per tant el problema no es l’accés a tenir aquestes tecnologies, sinó saber utilitzar-les.

-LaBretxa digital de Qualitat d’ús: la qual es basa en conèixer les diferents eines que proporciona la xarxa, per tant, saber si existeixen diferents recursos a la xarxa per ampliar el propi coneixement.

Per tant, es pot percebre que aquestes noves tecnologies produeixen, cada cop més, diferencies en les oportunitats de desenvolupament de les poblacions y que s’establirà una distància entre aquellesque tenen o no accés a aquestes tecnologies.








OBJECTIUS:

Es pot reduir la bretxa digital? Possibles solucions.

El tercer món cada vegada ho té més complicat per entrar en el nou món de l’era digital, hi ha moltes desigualtats per accedir a la informació. Les tecnologies estan avançant a ritmes vertiginosos i per evitar tantes desigualtats hem de cercar propostes i idees perreduir aquesta bretxa digital entre els nadius i els immigrants, la diferència entre aquelles comunitats que tenen accessibilitat a Internet y aquelles que no.

L’economia, l’educació i la geografia són factors que estan directament relacionats amb aquest problema. Abans d’esbrinar quines son les possibles solucions per reduir aquesta bretxa cal explicar què son les TIC, ja que juguen un papermolt important dins del desenvolupament d’aquesta nova era.

La terminologia de les TIC, és Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Quan unim aquestes tres paraules fem referència als conjunts d’avenços tecnològics que ens proporciona la informàtica, les telecomunicacions i les tecnologies audiovisuals, que comprenen el desenvolupament relacionat amb els ordinadors, Internet, latelefonia, les aplicacions multimèdia i la realitat virtual. Aquestes tecnologies bàsicament ens proporcionen informació, eines pel seu procés i canals de comunicació.

Existeixen grans desigualtats, ja que no tot el món te accessibilitat a les TIC, ja que per exemple, el 50% de la població global no ha fet mai una trucada telefònica.
Per reduir la bretxa digital seria essencial la liberalització...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS