intervencion educativa

Páginas: 12 (2914 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2013






TERESA GARCIA BENETÓ
CURS I GRUP: PRIMER CURS SEMIPRESENCIAL  
MATÈRIA: DIDÀCTICA DE L’ EDUCACIÓ INFANTIL 
DATA: 13 DE GENER DEL 2013



INTRODUCCIÓ:

Ha estat difícil triar el tema , ja que hi ha molts que em semblen molt importants en l'educació infantil dintrede la matèria que hem donat fins a ara. Però el que ha fet que prendrà la meua decisió per a informar-me més sobre aquest tema , ha estat perquè considere que la immensa majoria de les persones veem el final d’alguna cosa i no ens plantegem mai com hem arribar a aquest final . Per exemple, en coses materials sabem que tenim una taula però no ens plantegem com s’ha fet la taula i que s’ha necessitat pera fer-la. En l’educació infantil ens ocorre una cosa pareguda . Per a arribar al que coneixem o denominem educació infantil hem recorregut un llarg camí i moltes persones ja siguen pedagogs , filòsofs, psicòlegs , etc... han realitzat molts treballs, aportacions investigacions per a arribar fins a ací. Podria parlar també de la psicologia ja que és altre fonament molt important, però m’estendriamassa i potser no assoliria aconseguir l’objectiu que es pretén en aquest treball. Encara que en algun moment del treball és fàcil que es comenti una mica , ja que son dues línies molt similars amb punts en comú , que en un determinat moment poden unir-se .

La meua intenció és recórrer el camí del principi al final. Per això , definiré els conceptes de pedagogia i el d’educació infantil ianiré introduint de una manera el més clara possible mitjançant un breu resum de la historia de la pedagogia, tot allò que ha estat de gran importància per a l’educació infantil.


1- CONCEPTE DE LA PEDAGOGIA I L’EDUCACIÓ INFANTIL:

Pedagogia: La paraula o terme pedagogia te el seu origen en el grec antic paidagogós . Aquest terme estava composat per paidos ( xiquet) i gogia ( duro conduir). Per tant podem pensar que era l’esclau que portava al xiquets a l’escola .

Podem dir que la pedagogia és una ciència feta per moltes disciplines , del camp de les ciències socials i humanitats, que té per objecte analitzar i comprendre el fenomen de l’educació , basat en processos sistemàtics d’aprenentatge, coneixement, desenvolupament de capacitats i habilitats que facilitenla pressa de decisions (si ens fixem són els objectius de moltes assignatures que estem donant en el nostre mòdul d’educació infantil com per exemple Desenvolupament Cognitiu).

Trobem que orienta les accions educatives i de formació basada en plans com: principis, mètodes , practiques, tècniques. Aportacions i postures de pensament presents en el processos d’ensenyament – aprenentatge.L’educació infantil : És un concepte al xiquet com un ésser que disposa de unes característiques especials pròpies i que es troben en un moment bastant important del desenvolupament. Ara és el moment on els xiquets i xiquetes aprendran a comunicar-se i relacionar-se amb els altres xiquets i xiquetes. Cal tenir clar que no es planteja com objectiu durant aquesta etapa l’adquisició decontinguts acadèmics, més que gens haurem de centrar-nos o preocupar-nos pels aspectes del desenvolupaments cognitius, socials, afectius psicomotrius i altres que estan íntimament relacionats i hem de millorar-los.

Abans els xiquets i xiquetes tenien com referència a la seua mare, pare, germans o avis. Ara en les classes la seua referència va a ser la seua mestra.

Però aquesta educacióinfantil ,que tenim tan clara, en aquest moment no sorgeix com a tal fins al segle XX on es planteja com educació infantil





2- HISTORIA DE LA PEDADOGIA :

La historia de la pedagogia és com el camí de les més importants posicions arribades a pel pensament humà en les consideracions de l'educació . La meua intenció no és fer una cronologia de la història de la pedagogia sinó més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Intervención educativa
  • Intervención educativa
  • intervencion educativa
  • Intervencion educativa
  • Intervencion educativa
  • LA INTERVENCIÓN EDUCATIVA
  • intervencion educativa
  • Intervencion educativa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS