Introducció a la filosofía

Páginas: 4 (922 palabras) Publicado: 5 de enero de 2010
-Introducció a la filosofia-

Què és la filosofia?
Es compon de dos vocables grecs, filo (amic, amor) y sofia (saviessa, o habilitat per a qualsevol tipus d'activitat, com artesania, musica opoesia)
Filosof: amant del saber.

Caracteristiques generals del pensament filosòfic.
El saber s'ha anat diversificant en distintes ciencies particulars (empiriques: entren pels sentits)
- Elsaber filosòfic es defineix com una explicacio racional (no guiada per creences emocionals) , que supliria explicacions mítiques.
- S'oposa al saber comú (guiada per experiencia i la vidaquotidiana), perquè si que es pregunta el perque de les coses, indaga causes de fenòmens naturals, socials, etc) no es conforma amb la aparença de les coses. El saber comú es més superficial, i acritic, casisempre constitueix una visió erronia de la realitat.
- Filosofia i ciencia es demanen sobre la realitat, però com la ciencia s'ha especificat en trets concrets, la filosofia s'ha convertit en unareflexio general.
- La filosofia no te un sentit concret ja que no hi haura mai un moment estel.lar en que la veritat absoluta es reveli. (Popper -> saber huma:recerca sense termini, aprenentatge del'error)
- Persegueix allò més enllà del que percebem.
- Tard o prest, thothom es demana QUÈ ÉS EL HOME?

Del “mite” al “logos”

La filosofia neix al segle VII aC. Abans l'home explicava larealitat d'una altra manera: els mites (llegenda, discurs, història contada) comu a totes les cultures, intenta expliar allò que resluta inexplicable. És una història sagrada que explica un inici, unorigen. (del mon, de l'home, la dona, etc) Allò que es real es degut a éssers o forces sobrenaturals, que tenen una activitat creadora, fundadora. Dóna sentit a la vida de la població precientifica.
Elvehicle entre els deus i l'home eren els poetes que mitjançant himnes i oracles trasmetien la veritat. (Homer- Illiada).

MITE: Pla simbòlic: conjunt d'imatges, personatges i fets que es narren....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • introducció filosofia
  • Introducció A La Filosofia
  • Introducció A La Filosofia. Resum
  • Filosofia resum introducció
  • Hª Filosofia (introducció)
  • Introducció filosofia
  • INTRODUCCIO A LA FILOSOFIA
  • Introduccio a la filosofia politica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS