Ioc Socials

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
La migració:
Les migracions es donen quan les persones es traslladen d'un territori a un altre. Aquestes persones són anomenades "migrants".
La migració es pot donar de dos maneres diferents:emigració o immigració. D'una banda, parlem de la emigració quan el migrant és trasllada des del seu punt d'origen a un altre territori, i questes persones les anomenarem "emigrants". D'altra banda, laimmigració és el procés d'arribar a un territori des d'un altre. I aquests, s'anomenen "immigrants".
En conclusió, un migrant és immigrant i emigrant alhora: immigrant pel territori a on arriba iemigrant pel territori d'origen. Les raons per a les que una persona por arribar a convertir-se en migrant son moltes, des de simple turisme que acaba per convertir-se en amor por un lloc nou que s'hadescobert, fins a la necessitat de marxar del lloc de residencia actual per necessitat, pot ser per treball, raons econòmiques i fins i tot, polítiques.
L'atur:
Els darrers 15 anys hi ha hagut un augmentnotable de l'atur, amb una relació directa amb la estructura  econòmica de l'estat il'evolució del creixement econòmic.
També cal dir que l'estat espanyol sempre ha tingut un elevat index dinsd'Europa. L'atur estatal doble la taxa d'atur dels països desenvolupats.
Les conseqüències de l'atur pot ser el major poder del nucli familiar en la distribució de la riquesa, l'índex elevat del treballsubmergit (treball en negre) i l'estacionalitat del mercat a sectors importants com el turisme. També poden ser causants de l'atur l'elevat número d'hores extres, mala distribució del treball, etc.La Crisi Econòmica:
Entre els principals factors causants de la crisi estarien els alts preus de les matèries primeres, la sobre-valorització del producte, una crisi alimentària mundial ienergètica, una elevada inflació planetària i l'amenaça d'una recessió a tot el món, així com una crisi creditícia, hipotecària i de confiança als mercats.La crisi iniciada en 2008 ha estat assenyalada per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Socials
  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials
  • socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS