James cameron

Páginas: 3 (704 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2011
Per motius de feina del seu pare es traslladà a Orange (Califòrnia) al 1971. Va acudir durant un temps al Fullenton College per estudiar Física però no va acabar la carrera. Treballà en diversesocupacions com maquinista, camioner i conductor d'autobús escolar. De nit podia fer el que li agradava, així s'inicià la seva afició, escriure històries i pintar.
Al 1977, en veure La Guerra de lesGalàxies , de George Lucas va entendre que la seva vocació era el cinema i per això s'hi dedicà plenament. Un dels seus primers treballs cinematogràfics fou Xenogenesis (1978), curt de ciència-ficciócodirigit amb Randall Frakes. El mateix any es va casar amb la cambrera Sharon Williams.
Un dels seus primers treballs a Hollywood va ser per la companyia de Roger Corman, New World Pictures, que vaproduir Battle Beyond The Stars (1980), una pel·lícula en la que James va ocupar un lloc en el departament de direcció artística. Un any després va tornar a col.laborar amb Roger Corman, productor de Galaxyof Terror (1981), film amb Cameron en tasques de director de producció i segona unitat.
Als 25 anys, li va arribar l'oportunitat de dirigir i el 1981 va estrenar el seu primer film com a director,Piranya 2, però l'experiència no li va agradar, de manera que no tornà a dirigir cap film que no hagués estat escrit per ell mateix. Això arribà amb Terminator (1984), una pel·lícula de ciència-ficcióamb Arnold Schwarzenegger com cyborg dins d'una història de salt temporal. Amb aquest film el director canadenc va aconseguir l'èxit internacional i compartir crèdits amb la guionista i productoraGale Anne Hurd, amb qui es va casar el 1985 després de divorciar-se de Sharon Williams un any abans.
Després va transformar Alien (1979), l'obra mestra de Ridley Scott, en una franquícia d'acciómonstruosament popular amb la seva seqüela Aliens (1986). El seu següent projecte, Abyss (1989), amb el protagonisme de Ed Harris i Mary Elizabeth Mastrantonio, va ser més conegut pels seus innovadors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • James cameron
  • James cameron
  • James cameron
  • james cameron
  • James Cameron
  • La Fotografía De James Cameron
  • Análisis película avatar de james cameron
  • Cameron

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS