Jhon Dewey

Páginas: 2 (355 palabras) Publicado: 26 de diciembre de 2014
Teoria, història i contextos educatius
Dinàmica tema 4


Context històric i social
La pedagogia contemporània s’ha fundat sobre la tradició del passat, però per contextualitzar millor eldesenvolupament pedagògic, és necessari primer presentar un breu resum dels principals esdeveniments històrics que van marcar a pobles i nacions d’aquella època i que de certa forma van influir en elcontext educatiu.
ULTIMES DECADES DEL SEGLE XIX:
-Sorgiment de dos noves nacions Alemanya (1871) i Itàlia (1861). Es consolida el concepte de nació. Abans eren molts reines veïns que tenien autoritatpròpia i les seves fronteres no estaven ven definides.
- Segona revolució industrial a nivell mundial (des de 1880 fins 1914). El capitalisme com a sistema econòmic. Durant el segle XIX sorgeixenmoviments com el marxisme, anarquisme i socialisme.
INICI SEGLE XX.
Formació de dos grans grups: els Aliats ( França, Imperi Britànic, Sèrbia, l’Imperi Rus, Estats Units i Itàlia) i les Potencies Centrals( Alemanya, l’Imperi Austrohongarès, Imperi Turc i Bulgària). Lluitant per el domini de les terres colonials d’Àfrica i Orient.

Estats Units és va convertir en una gran potencia a nivell mundialigual que Japó. Alemanya i França van sortir perjudicats.

Els Estats Units va ser afectat per la “gran depressió econòmica” del 1929, però al cap d’un temps el president Franklin Delano Roosevelt, validerar la recuperació de l’economia.

A Alemanya Adolf Hitler va prendre el control del país al 1933 amb un suport dels ciutadans. Així es va convertir en un estat totalitari igual a Itàlia ambBenito Mussolini.

La Segona Guerra Mundial va marcar com el més significatiu d’aquesta dècada i de tot el segle. Amèrica no va ser escenari d'enfrontaments significatius.
Els EUA i la URSS es vanconvertir en les noves i úniques potències del món. Totes les altres antigues potències van passar a un segon nivell.
La Societat de Nacions va ser reemplaçada per l'ONU, que a diferència de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jhon Dewey
  • Jhon dewey
  • Jhon dewey
  • Jhon dewey
  • Jhon dewey
  • jhon dewey
  • Jhon dewey
  • jhon dewey

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS