Joan Alcover

Páginas: 2 (288 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013
1.INTRODUCCIÓ
Els iniciadors de l’Escola Mallorquina coincideixen amb el moviment modernista a Catalunya. Però els poetes mallorquins tendeixen a la contenció i equilibri,utilitzen una llengua més genuïna i s’expressen amb un gran rigor formal. Influïts pels romàntics italians, s’inspiren en els grans poetes llatins i en certs llibres de la bíblia.Els iniciadors de l’Escola Mallorquina van ser Miquel Costa i Llobera i Joan Alcover. També en formen part els poetes mallorquins Miquel dels Sants Oliver, Maria AntòniaSalvà, Gabriel Alomar i Llorenç Riber.

2.JOAN ALCOVER
2.1.Biografia (Palma, 1854-1926)
Va ser poeta, assagista i polític. Va estudiar el batxillerat a l'Institut Balear, on vaser company de Costa i Llobera. Va estudiar la carrera de Dret a Barcelona i licenciat el 1878, va tornar a Palma on va exercir d'advocat. Alcover havia iniciat la carrerapolítica com a seguidor d'Antoni Maura i va ser elegit diputat a Corts. Es va casar al 1881, amb la barcelonina Rosa Pujol i Guarch, amb qui tingué tres fills i al 1891 es va tornar acasar amb la mallorquina Maria del Haro i Rosselló, amb la qual tingué dos altres fills, Maria i Pau, aquest darrer és l'únic que va sobreviure.
2.2.Obres
Poesia
- LaBalanguera (1902) és una cançó popular mallorquina que Joan Alcover va convertir en un poema i més tard es transforma en l’himne oficial marrorquí.
-Cap al tard (1909) és un recullde poemes on hi destaquen cèlebres elegies, cançons de la serra o visions del país i poemes dirigits a d'altres literats.
-Poemes bíblics (1918) està format per deu poemesnarratius on es xerra de temes de la bíblia.
Obres en castellà
Poesías (1887), Nuevas Poesías (1892) i Poemas y armonías (1894)
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografia joan alcover
  • Joan alcover i la balanguera
  • Comentari literari Joan Alcover
  • LA BALANGUERA JOAN ALCOVER
  • Biografia de Joan Alcover
  • Joan alcover
  • Joan Alcover, La Balanguera
  • Comentari del poema desolació de joan alcover

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS