Joan alcover

Páginas: 4 (942 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2010
Joan Alcover i Maspons (1854-1926)

Joan Alcover i Maspons va neixer al 1854 i va morir el 1926 a Palma.Va ser poeta i assagista. Joan Alcover estudiar el batxillerat a l’Institut Balear, on va serdeixeble de Joan Lluís Pons i Gallarza i company de Costa i Llobera i d’Antoni Maura, i la carrera de Dret a Barcelona, de la qual esta llicenciat i inicia la carrera política Després d’una curtaestada a Madrid, va decidir de tornar a Palma i d’abandonar l’exercici de la política.
Joan Alcover i Maspons ofereix un gran paralel·lisme amb Miquel Costa i Llobera. Varen neixer al atéis any i els vaunir una entranyable amistad. Són els dos maxims representants de l’anomenada Escola Mallorquina.

El 1881,es va casar amb la barcelonina Rosa Pujol i Guarch, amb qui tingué tres fills, Pere Teresai Gaietà, i que morí el 1887. El 1891 es va tornar a casar amb la mallorquina Maria del Haro i Rosselló, amb la qual tingué dos altres fills, Maria i Pau. Aquest darrer és l’únic que el vasobreviure: el 1901 havia mort de tuberculosi la seva filla Teresa; el 1905, del tifus, el seu fill Pere; el 1919, en una mateixa nit, moren Maria a Mallorca i Gaietà a Barcelona aquesta presència de la mortincideix en la seva obra: l’aboca a l’elegia i dóna un sentit personal, vivencial, a la seva activitat creativa. Joan Alcover havia anat publicant poemes en català i en castellà a la Revista Balear, alMuseo Balear i a El Isleño i havia arribat a guanyar un premi extraordinari als Jocs Florals de Barcelona amb el poema "La creu".

Als principis de la Renaixença es va anar mantenint, i amb unprogressiu decantament cap a l’adopció del castellà com a llengua poètica fins a fer-se gairebé exclusiva. Va anar publicant diversos reculls de la seva obra: Poesías (1887), que contenia intercalades trescomposicions en llengua catalana, que augmentaran fins a set en una segona edició molt ampliada (1892); Nuevas poesías (1892), només amb un poema català, la traducció de Fantasia de Carducci;...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografia joan alcover
  • Joan alcover i la balanguera
  • Comentari literari Joan Alcover
  • LA BALANGUERA JOAN ALCOVER
  • Biografia de Joan Alcover
  • Joan Alcover
  • Joan Alcover, La Balanguera
  • Comentari del poema desolació de joan alcover

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS