Joan Manuel Serrat

Páginas: 2 (337 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2012
Joan Manuel Serrat
Biografia:

Joan Manuel Serrat i Teresa va néixer el 27 de desembre de 1943 al barri barcelonés del Poble-sec. És un cantautor, compositor , intèrpret, poeta i músic català, quecompon tant en català com en castellà. Moltes de les seves cançons estan inspirades en la vida quotidiana de Catalunya després de la Guerra Civil.

Serrat durant la seva etapa d'estudiant tocava laguitarra per afició. L'any 1965 es gradua com enginyer agrònom i es presenta al progama Radioscope en Radio Barcelona per interpretar les seves primeres cançons. Poc temps després el truquen i liofereixen un contracte per grabar el seu primer disc. És un dels pioners de la Nova Cançó catalana i membre del grup Els Setze Jutges, que van defensar la llengua catalana durant la dictadurafranquista.
Al 1965 s'edita la seva primera gravació amb quatre cançons. Tot seguit publicaria diverses cançons. Al 1968 publicà les primeres cançons en castellà.

Al 1969 neix el seu primer fill, i realitzala seva primera gira per Sudamèrica. A continuació publica alguns discos que es van veure afectats per la censura del franquisme .

Al 1975 s'exilia un any a Mèxic per fer unes declaracions sobrela pena de mort a Espanya. Després de la mort de Franco torna a Espanya i s'incorpora timidament a la vida social. Tot seguit Serrat va adquirint molta popularitat i arriba a ser un dels músics méspopulars a Catalunya i Espanya, musicalitzant poemes de Mario Benedetti, Miguel Hernández, Federico García Lorca, Pablo Neruda...

Al 2005 es va fer públic el càncer que patia Serrat a la bufeta,després d'un llarg procés de quimioteràpia es va recuperar favorablement.

Actualment Serrat està promocionant el seu disc Hijo de la luz y de la sombra.

Discografia:

- Cançons tradicionals (1968)- Cada loco con su tema (1983)
- Serrat/4 ( 1970) - Fa vint anys que tinc vint anys (1984)
- Mediterráneo (1971) - Nadie es perfecto ( 1994)
- Per al meu amic (1973) - Banda sonora d'un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • POEMAS JOAN MANUEL SERRAT
  • El Amor En "Romance Playero" De Marcial Fernández Y "Poema De Amor" De Joan Manuel Serrat
  • Dos artistas contemporáneos: joaquin sabina y joan manuel serrat
  • Joan manuel
  • Biografia de Joan Manuel Gisbert
  • LOS ESPEJOS VENECIANOS de JOAN MANUEL GISBERT
  • disertacion de JOAN MANUEL SERRAT
  • joan manuel serrrat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS