joc simbolic

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2014
Què és el joc simbòlic?
El joc simbòlic, és el joc en el qual el nen, amb el seu llenguatge imita a la seva manera d’entendre les accions de la vida quotidiana del món dels adults, les relacions,les vivències, els valors... i el seu lloc en ells. El seu joc parla de com viu en aquest món i l’ajuda a ser més conscient si té a algú que li posa paraules o l’ajuda a créixer.
Avarca el període deels dos anys als sis. Apareix quan el nen ha adquirit la capacitat de representació mitjançant el qual representa accions i regles bàsiques imaginàries que es refereixen als acords sobre a el quejuga. El fet de explorar i reproduir el món adult fa que es desenvolupi el pensament creatiu i els ajuda a resoldre conflictes, tensions i sentiments. No hem d’oblidar que es un aprenentatge que ajuda alnen a conèixer a si mateix i al entorn socials que l’envolta.
El joc simbòlic és important perquè beneficia al nen en les següents funcions educatives:
Cognitives: Capacitat de pensar: el jocsimbòlic és la primera forma que té el nen i la nena, abans del llenguatge, per representar el món. Pensar significa renovar alguna cosa absent. Pensar significa imaginar, servint-se de significats queparteixen de la realitat i es combinen de formes diferents. És casualitat pròpiament humana i fonamental per el seu desenvolupament.
Pensament hipotètic: el joc simbòlic desenvolupa la capacitat depensar “com si...”.
Pensament narratiu: els nens i les nenes, quan jugant fan servir un llenguatge refinat, el narratiu.
Socials: Descentrament: assumir rols, fer que ets una altre persona.
Capacitat denegociació: necessiten acordar els significats que van inventant. Exerciten la capacitat de decidir, escollir, cedir, pactar, perdre (joc solitari, passant per el paral·lel i el de la parella fins eljoc en grup).
Afectives: Ficció és paradoxal: permet controlar la emoció. Aprendre a controlar i governar la pròpia emoció (no reprimir-la), és molt important per el desenvolupament afectiu.
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • joce
  • joce
  • joca
  • Joce
  • Joce
  • El Joc
  • JOC
  • joce

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS