John Stuart Mill

Páginas: 4 (904 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2014
1. CONTEXT HISTÒRIC I SOCIAL
El capitalisme va alterar els grups i les relacions socials. Va substituir l’estructura estamental anterior per una altra en la qual heretaren el protagonisme socialdues noves classes: la burgesia empresarial i el proletariat. La reflexió sobre el fet polític i social serà fonamental.
En aquesta època es va produir la Revolució Industrial, la qual va suposar elpas de la manufactura artesanal cap a la producció fabril. A les acaballes del segle XVIII es va produir a Anglaterra. L’economia passà a la producció mecànica en grans fàbriques, on es concentraven elstreballadors i els mitjans de producció. Comportà un augment de la producció i un ràpid increment de capital.
Si va començar a Gran Bretanya va ser perquè s’hi van donar les condicions idònies:
1)Panorama polític prou obert i liberal
2) Augment de la població que proporcionà prou mà d’obra a les fàbriques
3) Innovacions tècniques
4) Introducció de maquinària especialitzada, nous mitjans detransport...
5) Existència d’un grup social amb prou capital per a invertir
Junts van possibilitar a la Revolució Industrial, i van constituir l’element decisiu en la consolidació del capitalisme ies convertí en un nou sistema polític i social.
Aspecte polític: el liberalisme fou la seva gran ideologia
Aspecte social: radical desigualtat entre classes, sobretot entre empresaris i proletarisLa Revolució Francesa havia demostrat que era possible una forma de govern liberal, amb més participació i llibertat ciutadana. Els conservadors tingueren dificultats en fer callar un liberalisme queanava guanyant força a tot el continent.
El liberalisme fou el detonant de tota una sèrie de revoltes, les grans revolucions del segle XVIII, i estigueren comandades i dirigides per la classeburgesa, la qual exigia més llibertat i participació política. Volien una monarquia constitucional i l’ampliació del sufragi. Les revolucions del segle XIX, tot i ser dirigides per la burgesia, tenien un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Utilitarismo, John Stuart Mill
  • John stuart mill
  • john stuart mill la libertad
  • John Stuart Mill
  • John Stuart Mill
  • John stuart mill
  • John stuart mill
  • John Stuart Mill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS