JOSEP CARNER - COR FIDEL

Páginas: 4 (914 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
COR FIDEL:
Pertanyent a la 5na etapa de Carner (1939-1957) en què l’autor es trobava en un exili forçat (Mèxic, Bèlgica).
Durant aquests anys publica reculls que contenen poemes inèdits i d’altresde revisats. Els llibres publicats són: Paliers (1950), Llunyania, al qual pertany Cor Fidel (1952), Arbres (1953) i Absència (1957). De tots ells en podem extreure unes característiques comunes, coml’agudització de certs elements relacionats amb l’exili (l’enyorament, el record, l’elegia, el retorn), que formen part de la reflexió moral i existencial. També podem parlar de la presència de latípica meditació sobre el pas del temps (ara des de la vellesa) o de la serenor de l’esperit (que posa de manifest un cert patetisme).
També podem parlar de la reaparició del tema patriòtic. Recordemque durant aquells anys per a Carner la veritable Catalunya és la dels exiliats. Per als poetes, i especialment per a ell, la pàtria és la llengua , que durant la postguerra només era viva a l’exili(obsessió llengua noucentistes).
Llunyania apareix a Santiago de Xile el 1952. Cor Fidel, que en la publicació del 1952 s’anomenava Fe, és el reflex dels poemes carnerians més típicament d’exili,il·lustrador de la idea de pàtria com a valor interior.
El poema Cor Fidel constitueix un sonet, ja que està format per 14 versos distribuïts en dos quartets i dos tercets. Versos d’art major(decasíl·labs) amb la següent estructura: 10A 10B 10A 10B 10C 10D 10C 10D 10E 10F 10E 10F 10F 10E. Rima consonant i encadenada, excepte en l’últim tercet.
El títol: el títol d’aquest poema fa referència tant altema del que tractarà aquest com també als sentiments de Carner. “Cor Fidel” perquè ell, tot i trobar-se a l’exili, continua estimant només a la seva terra (fidelitat de l’ànima, no física).
.
Elpoema consta de 3 parts (en quant a significat):
Introducció: primer quartet (versos 1-4):
El jo poètic introdueix la seva condició d’exiliat, i dóna una petita pinzellada de com se sent.
Parla...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de Cor fidel de Josep Carner
  • Josep CArner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep carner
  • josep carner
  • Josep carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS