Juanmi

Páginas: 9 (2024 palabras) Publicado: 9 de junio de 2010
Índex:
Antecedents......................

Palestina ahir...................

Palestina: L’origen dels Enfrentaments.................

la partició de Palestina............................

Preguntes conflicte Jueu-Palestí.............

Cronologia.........................................................

Bibliografia...................

ANTECEDENTSLa història recent delspalestins, des de la dècada de 1940 des d'ara, hi ha hagut moltes confrontacions.
Palestina té un àrea de 27.000 km2 que està situada a l'oest del riu Jordà. Lord Balfour, que és el ministre de Relacions Exteriors britàniques, havia promès un "llar nacional jueu" en Palestina. Però la seva proposta de partir el territori en un estat jueu i un altre àrab, va ser rebutjada pels àrabs. Acabada la SegonaGuerra Mundial, l'Organització de Nacions Unides va rebre el problema dels Anglesos.

LA PARTICIÓ DE PALESTINA Àrabs i jueus van rebutjar diverses propostes per a arreglar el problema palestí, entre les quals havia, estava la resolució del Comitè Anglo-americà para dividir Palestina en àrab-jueva. El 31 d'agost de 1947, un comitè format per onze nacions per a estudiar l'assumpte va recomanarque es dividís Palestina en dos estats separats, un àrab i altre jueu; i una zona de 750 km2 a Jerusalem quedaria manada perles Nacions Unides. Els estats àrabs no van trigar a dir que s'oposarien amb les armes a aquesta resolució. El 11 de desembre de 1947 Gran Bretanya va anunciar que el seu mandat finalitzaria el 15 de maig de 1948. Els EUA van tractar que Gran Bretanya prorrogués el terminii, finalment, van donar la partició. El 14 de maig de 1948 el Consell Nacional Jueu va proclamar l'existència de l'Estat d'Israel dintre dels límits establerts per les Nacions Unides. L'endemà va finalitzar el Mandat britànic i la Lliga Àrab va envair Palestina. Van Seguir havent combats durant nou mesos i treves que els mediadors de les Nacions Unides, després de no solucionar el problema. Envirtut dels acords de armistici als quals s'havien arribat, Egipte es va annexionar la franja costanera de Gaza i la regió del  Auja. En 1950, el regne hachemita de Jordània, es va annexionar el territori ocupat pels àrabs en Palestina. Així va quedar Palestina, dividida entre Egipte, Jordània i Israel.
Però després de la Guerra dels Sis Dies(juny de 1967), tota ella va quedar sota dominide l'estat d'Israel. 

CONFLICTE JUEU-PALESTÍ: TOT EL QUE CAL SABER 1 . Per què es van anar els jueus de les terres de Judà i Israel i per què van regressar? Roma els va expulsar d'allí fa 19 segles perquè promovien contínues rebel·lions. Els jueus exiliats es van expandir per tota Europa i Amèrica i, a la fi del segle XIX, un corrent polític, cridada sionisme, va organitzar el seu retorn.El sionisme tractava de tornar a la terra d'origen i organitzar allí el seu propi estat per a escapar de les cícliques persecucions patides durant segles. El problema era que en aquella terra, Palestina, vivien des de l'antiguitat altres pobles  que van ser islamitzats en el segleVII i que a l'arribar el segle XX es trobaven sota domini turc, però aspirant a ser independents. 2 .Per quins els palestins es van oposar a la tornada i a la presència dels jueus? Perquè competien amb ells en condicions avantatjoses (més diners, cultura, organització), perquè anaven comprant millors terres i augmentant molt el seu nombre, perquè calia compartir amb els nouvinguts un aigua molt escassa i perquè, en 1947, l'ONU, per a evitar conflictes, va decidir partir les terres de Palestina i formar dos estats: IsraelI Palestina. Com els palestins eren molt més nombrosos, van sofrir la pèrdua de més terres i van començar a patir el problema dels refugiats, que avui són ja més de tres milions. L'ONU va ordenar a Israel que readmetés als refugiats, però no han complert aquest mandat. Després en guerres successives i victorioses sobretot la de 1967, Israel s'ha apoderat de tot el territori, de manera que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS