kepler laws

Páginas: 7 (1551 palabras) Publicado: 20 de enero de 2015
KEPLER
LAWS















Jiahao Ye
Alejandro Ortubia Arnó
Bernat Pont Anglada
Àlex Serrano Álvarez

Índex

1- Introducció……………………………………………………………………………………………………………………………………………….3

2- Biografía de Kepler………………………………………………………………………………………………………………………….4

3- Lleis de Kepler…………………………………………………………………………………………………………………………………….7

4- Revisió de Newton de la tercerallei…………………………………………………………………………….8

5- El problema de Kepler…………………………………………………………………………………………………………………….9

6- L’harmonia dels mons………………………………………………………………………………………………………………………11

7- Bibliografía……………………………………………………………………………………………………………………………………………12




















Introducció

Antigament la gent creia que la Terra era plana i que era el centre de l’univers. Galileo Galilei vadescubrir que la Terra era esfèrica i Nicolàs Copèrnic va descubrir que la Terra girava al voltant del Sol, a partir d’aquestes idees Kepler va estudiar el moviment dels planetes del sistema solar.

En aquest treball és el que hem estudiat és com quan i on va descubrir les lleis que li van ocupar gran part de la seva vida.
























Biografía de KeplerJohannes Kepler (Weil der Stadt, Sacre Imperi Romanogermànic, 27 de desembre de 1571 - Ratisbona, 15 de novembre de 1630), astrònom i matemàtic alemany.

És conegut, fonamentalment, pel descobriment de les lleis sobre el moviment dels planetes que va plasmar en les seves obres Astronomia Nova i Harmonices Mundi.
Kepler va viure en una època en què no hi havia una distinció clara entrel'astronomia i l'astrologia, però tampoc no hi havia una gran divisió entre l'astronomia (una branca de les matemàtiques a l'art liberal) i la física (una branca de la filosofia natural). Kepler incorporà arguments religiosos i raonaments en els seus treballs, motivats per la convicció que Déu havia creat el món acord a un pla comprensible que era accessible a través de la llum natural de la raó.

Durantla seva carrera, Kepler va ser professor de matemàtiques en una escola seminarista a Graz, Àustria, com a assistent de l'astrònom Tycho Brahe, matemàtic de la cort de l'Emperador Rudolf II, professor de matemàtiques a Linz.
Durant la seva estada amb Tycho li va ser impossible accedir a les dades dels moviments aparents dels planetes, ja que Tycho es negava a donar aquella informació. Ja en elllit de mort de Tycho i després a través de la seua família, Kepler va accedir a les dades de les òrbites dels planetes que durant anys s'havien anat recol·lectant. Gràcies a aquelles dades, les més precises i abundants de l'època, Kepler va poder anar deduint les òrbites reals planetàries. Afortunadament Tycho es va centrar en Mart, amb una excentricitat molt acusada, d'una altra manera li haguerasigut impossible a Kepler adonar-se que les òrbites dels planetes eren el·líptiques. Inicialment Kepler va intentar el cercle, per ser la més perfecta de les trajectòries, però les dades observades impedien un correcte ajust, la qual cosa va entristir Kepler, ja que no podia saltar-se un pertinaç error de vuit minuts d'arc. Kepler va comprendre que havia d'abandonar el cercle, la qual cosaimplicava abandonar la idea d'un "món perfecte". De profundes creences religioses, li va costar arribar a la conclusió que la terra era un planeta imperfecte, assolat per les guerres, en aquella mateixa missiva inclou la cita clau. "Si els planetes són llocs imperfectes, perquè no deuen ser-ho les òrbites de les mateixes?". Finalment va utilitzar la fórmula de l'el·lipse, una rara figura descrita perApol·loni de Perge en una de les obres salvades de la destrucció de la biblioteca d'Alexandria. Va descobrir que encaixava perfectament en els mesuraments de Tycho.
Havia descobert la primera llei de Kepler o la llei de les el·lipses:





















Lleis de Kepler

Primera llei: tots els planetes es desplacen al voltant del Sol formant òrbites el·líptiques, on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kepler
  • Kepler
  • Kepler
  • Kepler
  • Kepler
  • kepler
  • Kepler
  • Kepler

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS