La 1a guerra mundial

Páginas: 2 (339 palabras) Publicado: 17 de enero de 2011
Primera guerra mundial
Formació d’aliances: Les aliances que es formaven duraven poc i els països canviaven de bàndol freqüentment, segons les circumstàncies. Els enfrontaments ja no només podienpresentar-se a Europa sinó també a Àfrica, Xina o el Mig Orient. A més, havia nous competidors i eren molt agressius, com Estats Units i Japó que s'havien convertit en grans potències que esdisputaven el domini de l'àrea del Pacífic. Alemanya apareixia puixant i poderosa, però insatisfeta per haver arribat tard al repartiment colonial.Es va formar la Triple Aliança, que en realitat va ser només una aliança entre Alemanya i Àustria-Hongria, doncsItàlia, el tercer integrant, no va trigar en apartar-se. Per un altre, França, l'Imperi rus i Gran Bretanya es van unir en la Triple Entente.

Política interna i els nacionalismes: Rússia estavaamenaçada per una revolució social; en l'Estat alemany els enfrontaments polítics paralitzaven la política. Els governs parlamentaris, com els de Gran Bretanya i França, havien de plantar cara als reclamsdels treballadors i els sectors mitjos que demandaven majors drets polítics i millors condicions de vida. Hi havia un altre nacionalisme, el dels pobles dominats per nacions estrangeres, quelluitaven per la seva autonomia i independència.

Que va ser la primera guerra mundial?: El 3 d'agost de 1914 era ja un fet la primera guerra mundial. El conflicte va ser provocat a Sarajevo, el 28 dejuny de 1914. Les causes de la guerra eren fonamentalment 3 antagonismes:
1.- Entre Alemanya i França, en forma d'una enemistat reactivada per la derrota francesa de 1871, i la pèrdua deAlsacia-Lorena.
2.- Entre Alemanya i Anglaterra, competència en el terreny de la indústria de la política colonial i del rearmament.
3.- Entre Àustria-Hongria i Rússia, pel domini dels Balcans....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1A guerra mundial
  • 1A Guerra Mundial
  • 1a Guerra Mundial
  • 1A Guerra Mundial
  • 1a Guerra Mundial
  • Armas de la 1a guerra mundial
  • La 1A Guerra Mundial
  • 1A guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS