La bogeria

Páginas: 7 (1545 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2011
La Bogeria “Narcís Oller”

Resum Per Capítols
Capítol 1
Aquesta història comença a un poble anomenat Vilaniu. El narrador va a el Café de les Delícies, on l’Armengol, el amic que l’acompanyava, li presenta a en Daniel Serrallonga.

En mig d’una disputa, va arribar el comandant dels Mossos perquè feia pocs dies que havia hagut un tiroteig a la Rambla i en Daniel li va plantar cara finsal punt de que va quedar empresonat. Com a conseqüència, el narrador i l’Armengol anaven cada tarda a visitar-lo a la torre de la Ciutadella.

A cada visita, en Daniel ens donava missatges revolucionaris per poder publicar-los, però nosaltres no ho fèiem. En canvi, li fèiem creure que si i ell es va posar un pseudònim per no crear-se més problemes. El Barricadero, era el pseudònim que es vaposar pensant que era un heroi.

Quan el Serrallonga va sortir de la presó, va anar a fer una visita a l’Armengol. De seguida va demanar que li ensenyés les seves publicacions i aquest va donar-li la excusa de que els tenia a casa d’un amic.

Capítol 2
Un dia, a el narrador li arriba la notícia de que el pare del Serrallonga s’havia suïcidat. Es creia que aquest suïcidi era causat perl’empresonament d’en Daniel i de tots els mals de caps que havia causat.

Més tard, van parlar amb el metge Giberga, i ell els hi va explicar que Don Ignasi, pare d’en Daniel, era boig i per això s’havia suïcidat. A més a més, els hi va explicar que tenia tres filles de les quals només havia pogut veure tres vegades i per aquest motiu no les considerava filles pròpies. Deia que era de bona família i queho va deixar tot per una dona que creia estimar-la.

Després de tanta historieta, l’únic que va aconseguir el metge es que no es creguessin res del que deia.

Capítol 3
Un cop arribades les vacances, el narrador es troba amb el seu cosí, Bondelit, i llavors decideixen fer una visita al Serrallonga.

Quan van arribar a casa d’en Daniel, semblava que no hi hagués ningú però igualment vanpujar. En el seu Despatx van trobar moltes fotos sobre el general Prim, un personatge molt estimat per en Daniel. De sobte es van trobar amb una dona que es va posar a cridar com una boja perquè pensava que eren lladres. Finalment van arribar les germanes per tranquil·litzar a la dona i ells van demanar disculpes per causar tantes molèsties i perquè també anaven vestits de caça, per tant, era lògicque la dona penses que eren lladres.

Un cop tranquil·litzat el tema, van anar a la sala amb l’Adela, una de les germanes que era una noia molt guapa i simpàtica. Van estar parlant una bona estona d’en Daniel i ella els hi va explicar la mena de nois que li agradaven.

El narrador acaba pensant que la família Serrallonga té un caràcter molt fort i també que és una família molt estranya.Capítol 4
Quan ja van passar quatre anys de la vida del narrador, es va tornar a trobar amb el Serrallonga i l’Armengol. Els hi explica que li faltava molt poc temps per casar-se i que l’anell l’havia comprat a Barcelona. En Daniel explica que tenia el títol de doctor, que va estar a Madrid i que per fi va conèixer personalment al general Prim, però el van assassinar. Des d’aleshores que ellintenta descobrir que va passar. Així van estar una bona estona parlant de les novetats i del que havien fet en aquets quatre anys.

Capítol 5
Una nit, el narrador i l’Armengol es van trobar amb el metge Giberga que els va explicar que en Serrallonga cada cop es tornava més boig. Deia que quan ell li donava consells perquè estava malalt, en Serrallonga s’ho prenia molt malament i tenia malesreaccions. I així van estar parlant una estona. Finalment en Serrallonga va acabar marxant al camp i casant-se amb la Salomé Argila.

Capítol 6
Passats tres mesos, el Narrador ja s’havia casat amb la Matildeta. Aquesta es presentada a l’Armengol que es va quedar a dinar amb la família. L’Armengol explica que en Serrallonga s’ha casat i que havia aconseguit que les fabriques tanquessin i, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La bogeria
  • La bogería
  • La bogeria
  • La Bogeria
  • La bogeria
  • La bogeria
  • La bogeria
  • LA BOGERIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS