la celestina

Páginas: 3 (681 palabras) Publicado: 9 de enero de 2014
Complejo de Edipo
Tratamiento de un niño de cinco años.
1) Comenta la situació familiar de Juanito.
R/ Juanito era el fill gran d’un matrimoni de la burgesia Vienesa, i en l’època en la queapareix la fobia té quatre anys i nou mesos d’edat. El naixement de la seva germana, Hanna, uns mesos abans, li havia despertat la gelosia al no ser ja l’únic centre de l’afecte de la seva mare, però hosupera sense dificultats i es comporta com un germà gran.
2) Comenta els símptomes que apareixen.
R/ Els seus símptomes són que apareixen són que comença a plorar i es nega a seguir, comença a tenirpor i vol anar amb la seva mare, quan aconsegueix anar amb la mare es mostra un tant inquiet i amb por una vegada al carrer, des d’aquest moment no vol tornar a sortir i només vol jugar al portal decasa. Poc després la seva angoixa i por arriben a un punt tant extrem que no s’atreveix a deixar la seva casa i es limita a mirar el carrer des del balcó. I aquella angoixa que te i que es incapaç decontrolar es la demostració de que no es només un simple capritx i més endavant lo diu als seus pares que te por del cavalls i pensa que si surt al carrer li poden mossegar.
3) Explica com i perquè esprodueix ansietat en Juanito i que fa amb ella.
R/ En primer lloc, l’ansietat es un símptoma que li apareix quan esta fora de casa, però en un principi, no pot justificar el perquè es deguda aquestaangoixa. Més tard, canalitza aquesta angoixa i l’expressa a través de la por irracional dels cavalls.
I aquesta angoixa es produeix per la por de poder perdre la seva mare i el que fa amb ella esreprimir-la i per això també es queda a casa.
4) Per quins animals substitueix Juanito els seus pares i perquè?
R/ Els substitueix per dues girafes, la arrugada que representa la mare i la normalque representa el pare i representa que ell, en Juanito, li treu a la girafa normal (pare) la girafa arrugada(mare) i la girafa normal comença a cridar de la gelosia i amb això vol intentar demostrar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La celestina
  • La celestina
  • La celestina
  • La celestina
  • Celestina
  • La Celestina
  • la celestina
  • La Celestina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS