La Comunicació

Páginas: 2 (475 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2011
La comunicació
Entenem per comunicació, la capacitat dels éssers humans per relacionar-nos entre nosaltres. És el procés d’intercanvi de codis i missatges entre un emissor i un receptor.
D’aquestamanera establirem 6 elements principals indispensables per a que la comunicació pugui es pugui duu a terme. Així direm que el emissor es qui emet i el receptor qui rep. Allò que s’emet i es rep a lavegada, s’anomena missatge i és aquest missatge el que conté un codi per a que aquest sigui entenedor. Tot això es duu a terme en un canal, es a dir, el medi pel qual transmetem el missatge. A lavegada, tot el acte de comunicació ve donat per un referent que s’interpreta com el perquè del acte comunicatiu.

La comunicació visual.
Donats els elements bàsics de la comunicació, direm que lacomunicació visual és aquella que ve donada per imatges. Presenta diferents factors respecta la comunicació convencional ja que és més interpretable davant la multiculturalitat i el plurilingüisme.
En lacomunicació visual, l’intercanvi de codis i missatges, es duu a terme mitjançant una sèrie de processos visuals específics en cada mitja de comunicació, ja sigui foto, quadre, cinema o escultura.A la vegada aquesta comunicació visual, la dividirem en diferents tipus, segons la finalitat del missatge que nosaltres estem rebent.
Direm, per tant, que una comunicació visual pot tenir unafunció...:
* Informativa quan ens avisa o ens transmet informació sobre quelcom. Ex: Una senyal de STOP o un cartell de PROHIBIT FUMAR.
* Expressiva quan la imatge penetra dins nostre i en toca elsnostres sentiments i n’extreu les sensacions. Ex: Una imatge impactant o una pel·lícula trista.
* Estètica quan tenen una finalitat harmònica i de bellesa. Ex: Un paisatge o una posta de sol.
*Representativa quan donen a conèixer tant de forma objectiva, com de forma subjectiva el que pot veure l’ésser humà. Ex: Un Goya o un Dalí.



Signes i símbols en la comunicació visual...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COMUNICACIÓ
  • comunicacio
  • comunicació
  • La comunicació
  • la comunicacio
  • La Comunicaci
  • la comunicacio
  • Comunicaci

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS