La convenció dels drets

Páginas: 3 (698 palabras) Publicado: 27 de enero de 2015
La Convenció sobre els Drets de l'Infant


El significat de la Convenció






Diana Arboleda
Júlia Sánchez
Laura Borràs
Jaume Bartès
Jordi Hurtado
La Convenció sobre els Drets del'Infant
És important conèixer la terminologia legal per entendre l'abast de cada èxit en l'àmbit dels drets de la infància. Hem de diferenciar el concepte de declaració i convenció.
Declaració: És undocument que enumera una sèrie de drets però que no implica cap compromís per part dels estats signants (no és un document jurídicament vinculat).
Convenció: És un document que tracta d'una acordentre estats, per la qual cosa té força jurídica i és de compliment obligat per part dels estats que la ratifiquen, té caràcter vinculant.
Actualment, la convenció ha estat acceptada per tots els païsosdel món, excepte dos (Somàlia i els Estats Units).

El significat de la Convenció
La convenció sobre el dret dels infants conserva els principis de la declaració de 1959 i introdueix moltsaspectes que no havien estat tractats abans. Conté 54 articles.
La convenció suposa la culminació de tot el procés iniciat a les dècades anteriors, ja que, per primera vegada, els infants de tot el món sonconsiderats no tan sols objecte de protecció especial per part dels adults i de l'estat, sinó també subjectes de drets civils i polítics, que els equiparen a la condició de ciutadans en atorgar-los,per exemple, la llibertat d'expressió o de participació.

D'altra banda, la convenció reconeix que a tots els països del món hi ha infants que viuen en condicions excepcionalment difícils i que elscal una atenció especial; en aquest sentit, advoca per la cooperació internacional per millorar-les condicions de vida de tots els infants a tots els països.

El contingut de la Convenció

Nodiscriminació: Cap infant no pot rebre discriminacions de caràcter de raça, de color,de sexe, de idioma, de religió, de pensament polític, de posició econòmica, etc...

Interès superior de l'Infant:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • declaració dels drets dels infants
  • Declaració dels drets de l'home
  • Declaracio dels drets del home
  • Drets dels infants
  • Classificació Dels Drets Humans
  • ANTECEDENTS DELS DRETS HUMANS
  • Drets i deures dels alumnes
  • Declaració dels drets de l'home i del ciutadà

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS