La crisi de Cuba

Páginas: 4 (789 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
La crisi de Cuba : Carta de J. F. Kennedy a Nikita Khruixtxov

Ens trobem davant d’un text d’aspecte polític, i segons el seu origen de font primària. L’autor d’aquest text es John F. Kennedy. Ladata de quan es va realitzar va ser el 28 d’octubre del 1962. La finalitat que té, es concretar uns acords per solucionar la crisi dels míssils de Cuba. El destinatari es Nikita Khruixtxov, queaquest el 26 d’octubre li va enviar una carta a en Kennedy per buscar una solució.
Una idea principal del text es que per solucionar el problema de la crisi es deixar de treballar en les instal·lacionsper a projectils dirigits a Cuba sota la supervisió de els Nacions Unides , i les mesures adequades per inutilitzar aquests projectils. Després tenim les propostes que fa Nikita tal com les enténKennedy:
- Nikita acordarà eliminar les instal·lacions per a armes ofensives existents a Cuba, i aturar la introducció d’armes i instal·lacions a Cuba.
- Kennedy per la seva banda estaran disposats aaixecar les mesures de quarantena que estaven en vigor, i donar seguretat contra la invasió de Cuba.
Els antecedents de la guerra freda són:
- La Unió Soviètica volia difondre la seva ideologiacomunista a tothom, el que alarmar als americans, que odiaven aquest sistema polític.
- L'adquisició d'armes atòmiques per part dels americans va alertar enormement als soviètics.
- Elsdos països temien l'atac d'un o altre.
- El president americà sentia una aversió personal contra Stalin.
- Els soviètics temien que els Estats Units utilitzés a l'Europa occidental com a base peratacar la Unió Soviètica
Els antecedents del problema Cubà venen de la decisió del Partit Comunista soviètic de recolzar més directament al govern de Cuba. L'URSS va veure a Cuba la base necessàriaper al suport a noves onades revolucionàries pro-soviètiques en països americans, una base militar des d'on poder amenaçar els Estats Units sense que aquests tinguessin temps de reacció. Per això,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crisi Dels Míssils A Cuba
  • crisi
  • cubos
  • Cuba
  • CUBA
  • Cuba
  • cuba
  • Cubo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS