La cuina de léscriptura

Páginas: 8 (1943 palabras) Publicado: 31 de agosto de 2012
La cuina de l´escriptura
Daniel Cassany

Josué García Agulló

La cuina de l´escriptura

Daniel Cassany

Índex:

 L´autor  El llibre  Resum  Opinió personal

3 4 5-6-7-8 9

2

La cuina de l´escriptura

Daniel Cassany

L´autor
Daniel Cassany i Comas és professor titular d'Anàlisi del discurs de la Universitat Pompeu Fabra. És diplomat en Mestre de Català per laUniversitat Autònoma de Barcelona, llicenciat amb grau en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i doctor en Filosofia i Lletres i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona. Ha sigut professor de postgraus, màsters i doctorats en universitats espanyoles, europees, hispanoamericanes i japoneses i conferenciant invitat en diversos congressos internacionals. Ha publicat diversosllibres sobre comunicació escrita: Descriure escriure (1987), Correcció del treball escrit (1989), Ensenyar llengua (1993), Reparar l'escriptura (1993), La cuina de l'escriptura (1993), Técnicas de expresión escrita (1993), Construir l'escriptura (1999, etc. També ha participat en altres llibres com a autor de capítols i ha escrit uns 50 articles en mitjants especialitzats. A més, ha col·laborat ambels Ministeris d'Educació de Catalunya, Galícia, Espanya, Argentina, Xile i Mèxic en programes de promoció de la lectura i l'escriptura i de formació de professorat. Els projectes de recerca que porta versen sobre l’anàlisi de la divulgació científica i la literacitat crítica i electrònica.

3

La cuina de l´escriptura

Daniel Cassany

El llibre
En La cuina de l'escriptura, Daniel Cassanyoferix una sèrie de ferramentes i consells per a aquells que desitgen millorar la seua escriptura. Els diferents capítols s'estructuren de forma variada, però en tots queda vigent la intenció del seu autor de fer un text fàcil de comprendre, assequible i molt visual. De fet ell mateix diu, en més d'un moment, que este llibre és fruit de l'aplicació, precisament, dels consells que aporta. Quan vasllegint, esta aplicació de la teoria que t'està explicant, sens dubte, et fa comprendre molt millor el seu missatge El manual es presenta d'una manera molt visual, com déiem, i si fa falta, l'autor esborralla i tatxa allò que li 'ha eixit mal', o aquelles idees que ja no li servixen. A més, utilitza exemples d'estudiants, de periodistes i d'escriptors que, sovint, deixen més que demostrada eixacarència de 'saber escribir' o, almenys, de fer-ho d'una forma comprensible Però tots estos exemples, recomanacions i indicacions, van a compañados d'una visió teòrica (tradició anglosaxona, investigacions franceses, bibliografia espanyola, i otros...) que et permeten tindre una concepció àmplia i contrastada sobre el tema. Arreplega normes sintàctiques, lèxiques i morfològiques. La Cuina esdivideix en setze capítols, independents però donant al llibre una unitat; doncs, molts d'ells relacionats entre si.

4

La cuina de l´escriptura

Daniel Cassany

Resum
1. Lliçó magistral.
Aquest capitol ens parla de la faciladad o dificultat que podem trobar a l'hora de leer,entender i memoritzarun text i de que esta depén del contingut del mateix ja que depén de les seues paraulesexpressions i vocabulari resultara mes fàcil o mes difícil.

2. Del que s'ha de fer per escriure bé; de les ganes de fer-hp; del qu es pot escriure; de
l'equipament imprescindible per a l'escriptura, i d'algunes altres coses. En aquesta part es tracta sobre el que és escribir,algo per al que cal tenir una sèrie de coneixements ja que amb l'escriptura podem aconseguir moltes cuses depente de la finalitatque el text tanga i que per a fer-ho es deu tenir el material adequat i ser respectuós amb el que s'escriu.

3. Engegar màquines.
A l'escriure podem trobar problemes,como no tenir idees això moltes vegades és degut a la falta de guanyes o al fer-ho per obligacion,al escriure devem de buscar i analitzar els motius que ens ha portat a fer-ho i mantindre fins al final.

4. El creixement de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La cuina de lescriptura
  • los cuinos
  • cuinos
  • cuino
  • Cuina solar
  • cuina catalana
  • La Cuina De L'Escriptura
  • YO SOY CUINO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS