La discalcúlia

Páginas: 2 (342 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2013
LA DISCALCÚLIA
Què és la discalcúlia i quines en són les causes?
El baix rendiment en matemàtiques és molt freqüent. Sovint s’atribueix únicament a factors externs, com ara la dificultat de lamatèria i el seu ensenyament. Tanmateix, existeix també la dificultat innata en algunes persones per al processament dels nombres, el càlcul aritmètic i la resolució de problemes. Aquesta dificultatinnata es coneix amb el nom de discalcúlia.
De tots els trastorns d’aprenentatge, en el que hi ha menys consens és en el de la discalcúlia. Per a alguns autors, la discalcúlia no és un trastornespecífic en is mateix, sinó una dificultat que es presenta de manera secundària en altres trastorns com ara el TDAH, la dislèxia, el TANV… La dificultat a l’hora de definir aquest trastorn rau en el fetque el càlcul és una habilitat multifactorial que inclou la posada en marxa de diverses funcions: memòria, llenguatge, atenció, funcions executives, habilitat visuoespacial, etc. Així, diferentsmecanismes cerebrals actuen per a reconèixer nombres o per a resoldre problemes matemàtics.
En un intent d’integrar les descripcions de diversos autors, podem definir la discalcúlia com un trastorn deldesenvolupament caracteritzat per la dificultat a aprendre i recordar els “fets aritmètics”, executar procediments de càlcul i crear estratègies per a resoldre problemes matemàtics.
Segons estudisrealitzats en diversos països, la discalcúlia afecta entre un 1 i un 6,5 % de la població. Estudis efectuats en germans bessons recolzen la hipòtesi que, com en molts dels trastorns d’aprenentatge, hiha una base genètica. No obstant això, no es coneixen per ara gens específics implicats en la discalcúlia.



EXISTEIX TAMBÉ LA DIFICULTAT INNATA EN ALGUNES PERSONES PER AL PROCESSAMENT DELSNOMBRES, EL CÀLCUL ARITMÈTIC I LA RESOLUCIÓ DE PROBLEMES. AQUESTA DIFICULTAT INNATA ES CONEIX AMB EL NOM DE DISCALCÚLIA.
ESTUDIS EFECTUATS EN GERMANS BESSONS RECOLZEN LA HIPÒTESI QUE, EN MOLTS DELS...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Discalculia
  • La Discalculia
  • Discalculia
  • Discalculia
  • Discalculia
  • Discalculia
  • Discalculia
  • Discalculia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS